De Graafschap knokt zich samen met vol uitvak naar punt bij NEC

De Graafschap heeft vrijdagavond op zeer knappe wijze een punt gepakt bij titelkandidaat NEC Nijmegen. Met een flink gewijzigde achterhoede knokten de Superboeren zich, samen met een vol uitvak, naar een punt door een goal van Youssef El Jebli: 1-1.

Foto's: Achterhoekfoto.nl

Razendsnelle treffers

Bij De Graafschap begonnen Rannick Schoop, Bart Straalman, Kevin van Diermen en El Jebli in de basis. Zij vervingen de geschorsten Myenty Abena, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort, terwijl Sjoerd Ars op de reservebank begon. NEC begon voortvarend aan het duel en nam na vier minuten de leiding in De Goffert. Anass Achahbar schoot de bal in twee instanties langs Filip Bednarek: 1-0.

Veel kansen

Nog geen minuut later lag de bal ook aan de andere kant in het netje. Vanaf de aftrap werd Daryl van Mieghem bereikt, die op zijn beurt met een panklare voorzet de 1-1 van El Jebli (kopbal) inleidde. Wat volgde was een kansrijke eerste helft waarin de Superboeren niet profiteerden van veel balverlies van NEC. Van Mieghem miste na tien minuten een dikke kans op de 1-2. NEC werd geregeld gevaarlijk via Jari Schuurman, die ook niet tot scoren kwam.

Bijna tweede goal El Jebli

Keer op keer strandde Schuurman in het zicht van de haven, mede door goed verdedigend werk van Jordy Tutuarima, Filip Bednarek en Straalman. De beste kansen voor rust werden echter gecreëerd door De Graafschap. El Jebli krulde na 33 minuten een bal op de paal en schoot een minuut later vanuit kansrijke positie gehaast over. Bij rust stond er derhalve een 1-1 stand op het scorebord.

Knokken voor punt

In de tweede helft drong NEC aan, zonder echt grote kansen af te dwingen. Wat na rust vooral opviel was het prachtig gevulde en blauw-wit gekleurde uitvak, waarin meer dan 450 Superboeren voor sfeer(acties) zorgden. Van Diermen keerde een kwartier voor tijd op de lijn een inzet van NEC'er Kevin Jansen, waarna Steeven Langil de bal op de lat poeierde en Braken ook dichtbij de 2-1 was. Gescoord werd er niet meer, gestreden wel. Een knap resultaat bij NEC: 1-1.

NEC Nijmegen - De Graafschap: 1-1

Arbiter Bas Nijhuis | Toeschouwers: 11.402

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Anass Achahbar (4.), 1-1 Youssef El Jebli (5.)

Opstelling NEC Nijmegen: Delle; Joppen (68. Heinloth), Golla, Sturing, Verdonk; Dijkstra ©, Schuurman (71. Braken), Breinburg; Langil, Achahbar, Rayhi (58. Jansen).

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Schoop, Straalman, Van Diermen, Tutuarima; Olijve (79. Receveur), Diemers, Klaasen; Van Mieghem, Tissoudali (69. Burgzorg) en El Jebli (85. Ars).