De Graafschap introduceert 'klankbord voetbalzaken'


De Graafschap introduceert 'klankbord voetbalzaken'

De Raad van Commissarissen is al geruime tijd op zoek naar extra voetbaltechnische knowhow binnen de club. De oplossing is inmiddels gevonden. Per 1 november wordt een klankbord voetbalzaken in het leven geroepen. Het klankbord zal actief feedback geven bij voetbaltechnische besluiten en uitdagingen, en voorziet daarnaast het controlerende orgaan, de RvC, van advies.

Enkele échte De Graafschap-mensen met kennis en contacten in het betaald voetbal zijn bereid gevonden om onbezoldigd en belangeloos mee te denken met het technische beleid van de club. Met Berry Powel, Freek Jansen en Joseph Wannet heeft De Graafschap drie mensen bereid gevonden om per direct plaats te nemen in dit klankbord. Powel is een bekend gezicht in de Achterhoek en in het Nederlands voetbal. De voormalige spits van de Superboeren, die in het verleden als speler met twee promoties zeer succesvol was op De Vijverberg, kent de club en heeft een groot netwerk in het voetbal. Dat geldt ook voor Freek Jansen, die in het verleden speelde in de jeugdopleiding van De Graafschap, en al geruime tijd werkzaam is als verslaggever van Voetbal International. Joseph Wannet, die in de jaren tachtig uitkwam voor verschillende jeugdteams van De Graafschap, is eveneens bereid gevonden mee te denken. Als succesvol sportverzekeraar is Wannet al enkele decennia nauw betrokken bij voetbalclubs in binnen- en buitenland.

RvC-voorzitter Martin Mos en algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp zijn blij met het klankbord en het belangeloos meedenken en meehelpen van Wannet, Jansen en Powel. "De zoektocht naar een RvC-lid werd een hoofdpijndossier. We hebben met vele goedwillende mensen gesproken, maar de portefeuille voetbaltechnische zaken blijkt bijna niet door één persoon in te vullen. Daarom is dit klankbord ideaal: hierin nemen professionals plaats met een enorm breed palet aan expertise en precies dat hebben we als De Graafschap nodig. Vooral het feit dat de leden van het klankbord veel ervaring hebben bij diverse clubs in het betaald voetbal en tegelijkertijd het DNA, de uitdagingen en de missie van onze club kennen, maakt van deze groep betrokken vrijwillige professionals een waardevolle aanvulling."

Technische kennis

Ook technisch manager Peter Hofstede is blij met de komst van een klankbord voetbalzaken. "Het is heel goed om met elkaar te sparren over keuzes die gemaakt moeten worden op technisch vlak", zegt Hofstede. "We doen het bij De Graafschap met elkaar en zijn continu bezig ons te verbeteren. Op deze wijze wordt dat vorm gegeven, met verschillende personen die weten hoe de voetballerij in elkaar steekt en wat er bij De Graafschap wordt gevraagd."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht