De Graafschap verliest oefenduel van PEC Zwolle: 4-2

De Graafschap heeft donderdagmiddag in een oefenduel met PEC Zwolle met 4-2 verloren. Trainer Henk de Jong greep de oefenpot aan om spelers minuten te geven die de afgelopen weken minder in actie kwamen. Stef Nijland, Clint Leemans, Stanley Elbers, Lennart Thy, Zian Flemming en Fabian Serrarens scoorden.

Doelpunt Nijland

Stef Nijland maakte voor het eerst sinds lange tijd minuten; hij begon als linksbuiten. Fabian Serrarens, die nog één Eredivisie-duel geschorst is, startte als centrumspits. De Graafschap kwam dankzij Nijland al vroeg op voorsprong. Nadat hij eerst de lat raakte, was het even later - na een mooie voorzet - wel raak: 0-1.

Snelle 1-1

Nog geen minuut later trok PEC Zwolle de stand gelijk. Clint Leemans drukte af bij de tweede paal en verschalkte doelman Jordy Rondeel. Tien minuten voor rust leverde balverlies van de Superboeren de 2-1 van Stanley Elbers op. In het vervolg van de eerste helft hield de thuisploeg een licht overwicht, zonder veel kansen te creëren.

Drie goals na rust

In de tweede helft, waarin beide ploegen de nodige wissels toepasten, nam PEC afstand van De Graafschap. Op aangeven van Vito van Crooij schoot Lennart Thy de bal in het dak van het doel. Kort daarna kopte Zian Flemming de Zwollenaren uit een hoekschop op 4-1. Serrarens bepaalde de eindstand op 4-2.

PEC Zwolle - De Graafschap: 4-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Stef Nijland (8.), 1-1 Clint Leemans (9.), 2-1 Stanley Elbers (32.), 3-1 Lennart Thy (59.), 4-1 Zian Flemming (61.), 4-2 Fabian Serrarens (80.)

Basisopstelling PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Van Polen, Bouy, Koppers; Leemans, Flemming, Dekker; Van Crooij, Thy en Elbers.

Opstelling De Graafschap: Rondeel; Ligeon, S. Nieuwpoort (55. Huntelaar), L. Nieuwpoort, Hekkers (76. Janssen); Klaasen, Bakker, Olijve; Van Mieghem (76. Bosma), Serrarens en Nijland (64. Vergara Berrio).

{asset:34722:url}{asset:34723:url}{asset:34724:url}{asset:34725:url}{asset:34726:url}{asset:34727:url}{asset:34728:url}{asset:34729:url}{asset:34730:url}{asset:34731:url}{asset:34732:url}{asset:34733:url}{asset:34734:url}{asset:34735:url}{asset:34736:url}