De Graafschap in eigen huis onderuit tegen FC Oss (video opkomst)

De Graafschap is tegen een 3-5 nederlaag opgelopen in eigen huis tegen FC Oss. De ploeg van trainer Jan Vreman kwam niet goed voor de dag en zelfs op een 1-4 achterstand. De Superboeren probeerden het tij te keren, maar slaagden er niet in. Piotr Parzyszek scoorde tweemaal, Alexander Bannink scoorde ook. Lion Kaak kreeg rood.

Megadoek van fans

'Bij winst en verlies. Bij promotie en degradatie. In voor en tegenspoed. Verbonden voor het leven', luidde de prachtige boodschap op een megaspandoek van de supporters voorafgaand aan de wedstrijd. Na die schitterende sfeeractie volgde een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van de vliegramp in Colombia. De Graafschap begon niet goed aan de wedstrijd, want al na vier minuten scoorde Fatih Kamaci namens Oss: 0-1.

Kansen aan beide kanten

De Graafschap was niet wakker, want de tweede goede kans van Oss via Dennis Janssen ging maar net naast. Na een inzet van Piotr Parzyszek aan de andere kant, een kopbal van Boere en een schot van Bryan Smeets kreeg Elvio van Overbeek het op de heupen. Zijn actie strandde in de handen van Oss-doelman Ronald Koeman junior. Iets later schoot Andrew Driver na een goede De Graafschap-aanval naast.

01-IMG_9787.JPG

Goals voor rust

Oss bleek wel slagvaardig en plaatste in de eerste helft enkele goed verzorgde tegenstoten. Na weer een actie van de sterke Boban Lazic hoefde Justin Mathieu enkel binnen te tikken: 0-2 na 28 minuten. Vervolgens was het de beurt aan Piotr Parzyszek om De Graafschap terug in de wedstrijd te helpen. Van de drie kansen die hij kreeg, werd er eentje gepromoveerd tot goal na een knappe aanval over rechts en goede voorzet van Nathaniel Will: 1-2.

Heerlijke treffer Parzyszek

Zo was de thuisploeg nog in de race, maar een benutte penalty van Boere (1-3) na een overtreding van Driver op Mathieu zorgde voor een nieuwe klap. In de tweede helft werd het er niet beter op, want na twee gemiste kansen voor Oss schoof Boere wel de 1-4 tegen de touwen. Parzyszek raakte nog de lat, kopte net over en nam een kwartier voor tijd de bal vol op de pantoffel voor de 2-4. Het publiek gaf de ploeg een duw in de rug, waarna Bryan Smeets bijna de 3-4 maakte.

Oss wint

De Graafschap probeerde er nog wat van te maken en was via invaller Alexander Bannink ook dichtbij de 3-4. Iets later viel de bal via Bannink alsnog binnen uit de carambole. Na de 3-4 bleef het publiek de ploeg naar voren schreeuwen, maar Lion Kaak moest aan de noodrem trekken en kreeg rood. Met nog luttele minuten blessuretijd maakte Boere het af tegen het tiental van De Graafschap: 3-5.

02-AE6Z4091.JPG

De Graafschap - FC Oss: 3-5

Arbiter Christiaan Bax | Toeschouwers: 8.602

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Fatih Kamaci (4.), 0-2 Justin Mathieu (28.), 1-2 Piotr Parzyszek (37.), 1-3 Tom Boere (45+1./pen.), 1-4 Tom Boere (52.), 2-4 Piotr Parzyszek (75.), 3-4 Alexander Bannink (84.), 3-5 Tom Boere (90+5.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will, Lammers, Linthorst (75. Bannink), Driver; Smeets, Kaak, Diemers (57. Koolhof), El Jebli (71. Van den Hurk); Van Overbeek en Parzyszek.

Opstelling FC Oss: Koeman junior; Janssen, Balk, Stuy van den Herik, Pique (81. Statie); Kivuvu Kamaci, Celik; Lazic (83. Bakx), Boere en Mathieu (90. Van den Ouweland).

Gele kaart(en) De Graafschap: Diemers (39.)

Gele kaart(en) FC Oss: Pique (44.), Lazic (76.), Celik (82.)

Rode kaart(en) De Graafschap: Kaak (90+1)