De Graafschap houdt punt over aan thuisduel met FC Volendam

De Graafschap heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met FC Volendam: 1-1. De ploeg van Jan Vreman was de bovenliggende partij, maar creëerde lange tijd geen doelrijpe kansen. In de slotfase werd het plotseling heel spannend. Nadat Volendam de 1-0 maakte, schoot Piotr Parzyszek de gelijkmaker nog binnen.

Honderdste van Vreman

Op een ijzig koude Vijverberg kreeg trainer Jan Vreman voor de wedstrijd van technisch manager Peter Hofstede een fraaie bos bloemen voor zijn honderdste wedstrijd als hoofdtrainer van De Graafschap. In de eerste minuut van de wedstrijd kregen de Superboeren direct een grote kans. Na een voorzet van Youssef El Jebli kwam Alexander Bannink een teen tekort. Een minuut later werd een schot van Elvio van Overbeek geblokt.

Weinig doelrijpe kansen

De Graafschap had een overwicht in de eerste helft, zonder tot echt doelrijpe kansen te komen. Een vrije trap van Kaak ging na 34 minuten richting de onderhoek, waar echter ook Volendam-goalie Hobie Verhulst lag. Volendam kreeg eigenlijk maar één kans voor rust via Kevin van Kippersluis, die naast mikte. En op slag van rust schoot Lion Kaak vanaf de middenlijn een vrije trap op het dak van het Volendam-doel.

Strijden voor zege

Een goal viel dan ook niet in de eerste helft en het duurde ook heel lang voordat er wel een treffer viel op De Vijverberg. Daniël van Son had in de tweede helft de eerste goede mogelijkheid, ware het niet dat hij van dichtbij over het doel van Filip Bednarek schoot. De Graafschap creëerde tot aan de 70e minuut nog twee kansen. De eerste via Parzyszek, die een voorzet van Van Overbeek op de volley nam, werd gekeerd. Verhulst bleef in de weg liggen, want ook een vrije trap van Mark Diemers pakte hij uit de hoek.

Goals in slotminuten

Bryan Smeets viel in de slotfase in en werd hartstochtelijk toegejuicht bij zijn terugkeer op De Vijverberg. Zeven minuten voor tijd schoot hij rakelings voorlangs. Volendam sloeg echter genadeloos toe en mikte een minuut later raak via Rihairo Meulens: 0-1. De Graafschap probeerde tóch een punt te pakken en kreeg loon naar werken. Parzyszek tikte van dichtbij de 1-1 tegen de touwen, nadat Youssef El Jebli de paal raakte. In ieder geval een punt.

De Graafschap - FC Volendam: 1-1

Arbiter: Rob Dieperink | Toeschouwers: 8.349

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Rihairo Meulens (84.), 1-1 Piotr Parzyszek (86.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Nieuwpoort, Lammers (46. Linthorst), Straalman, Will; Bannink (70. Smeets), Diemers, Kaak, El Jebli; Van Overbeek (78. Koolhof) en Parzyszek.

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Evers, Schilder, Schouten, Kok; Visser, Van Kippersluis, Kwakman; Van Son (72. Meulens), Steltenpool (90. Esseboom) en Van Velzen.