U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap hengelt tweede oefenzege binnen in Spakenburg


De Graafschap hengelt tweede oefenzege binnen in Spakenburg

De Graafschap heeft ook de tweede wedstrijd in de oefencampagne in voorbereiding op het seizoen 2021/2022 gewonnen. In vissersdorp Spakenburg werd er met 1-3 gewonnen van IJsselmeervogels. De Rooien kwamen eerst op een 1-0 voorsprong via Pieter Langedijk, maar door doelpunten van Danny Verbeek (tweemaal) en Johnatan Opoku wonnen de Superboeren met 1-3.

Overwicht, maar geen doelpunten

De Doetinchemmers, die net als vorige week tegen SC Silvolde (0-4) weer met een mix van jong talent en meer ervaren spelers begonnen, waren in de eerste helft de bovenliggende partij. De Achterhoekers buitten het overwicht echter niet uit en creëerden weinig kansen tegen de topamateurclub, uitkomend in de Tweede Divisie. Danzell Gravenberch (schot over na een voorzet van Camiel Neghli) en Elmo Lieftink (kopbal over uit een hoekschop). IJsselmeervogels werd aan de andere kant ook niet gevaarlijk en doelman Hidde Jurjus hoefde nauwelijks in actie te komen. Zo'n tien minuten voor de rust was Giovanni Korte wel dichtbij de openingstreffer met een schot van afstand, maar IJsselmeervogels-goalie Jaimy Schaap redde. Beide ploegen gingen zo met een 0-0 stand de rust in.

Achterstand en drie treffers

Trainer Reinier Robbemond gebruikte de rust om zijn volledige elftal te wisselen. Ook in de tweede helft speelde De Graafschap met een gemixt team en de eerder deze week aangetrokken Hicham Acheffay maakte zijn officieuze debuut voor De Graafschap. Na een uur spelen kwam de thuisploeg redelijk verrassend op een 1-0 voorsprong via Pieter Langedijk. IJsselmeervogels counterde snel en Langedijk schoot uiteindelijk de bal hard door het midden achter Guus Vaags. In het restant van de wedstrijd pakte De Graafschap de draad weer goed op en iets minder dan twintig minuten voor tijd stond de gelijkmaker weer op het bord. Na een goede aanval via Verbeek en Lelieveld kon Verbeek de bal simpel achter Stef Brummel tikken: 1-1.

Niet veel later was het diezelfde Verbeek die ook voor de voorsprong zorgde. Na een fout in de opbouw van IJsselmeervogels profiteerde Verbeek en hij schoof de bal zonder moeite achter Brummel. Het slotakkoord kwam op naam van Opoku. Brummel kreeg de bal niet weg en Philip Brittijn profiteerde. De jongeling pikte de bal op, behield het overzicht en gaf goed voor op Opoku. Voor laatstgenoemde was het vervolgens een koud kunstje om de bal in een leeg doel te schuiven: 1-3. De Graafschap won zo ook de tweede oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Robbemond: "Positief over positiespel"

Trainer Reinier Robbemond zag goede dingen in de wedstrijd. "We zijn in deze fase van de voorbereiding aan het werken aan een bepaalde manier van spelen. Ik ben positief over hoe wij ons positiespel vanuit de verdediging speelden. Dat is een proces waarin we zitten en dat moeten ze leren beheersen. Voetbal begint namelijk van achteruit. Dat we niet veel zoveel kansen kregen, is nu niet erg."

IJsselmeervogels - De Graafschap: 1-3

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Langedijk (60.), 1-1 Verbeek (73.), 1-2 Verbeek (82.), 1-3 Opoku (89.)

Opstelling De Graafschap - eerste helft: Jurjus; Bouihrouchane (24. Van der Heiden), Wenting, Van de Pavert, Baas; Dekker, Haen, Lieftink; Neghli, Gravenberch en Korte.

Opstelling De Graafschap - tweede helft: Vaags; Lelieveld, Hilderink, Willemsen, Kleinpenning; Schuurman, Opoku, Brittijn; Verbeek, Konings en Acheffay.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner