De Graafschap heeft na gelijkspel tegen Achilles klein wonder nodig

De Graafschap heeft volgende week een klein wonder nodig om de play-offs te bereiken, doordat er vrijdag thuis niet van hekkensluiter Achilles '29 werd gewonnen: 3-3. Na een knotsgekke eerste helft met zes goals, waaronder die van Mark Diemers en Anthony van den Hurk (twee), werd er in de tweede helft niet meer gescoord.

Ruim 10.000 toeschouwers

Het publiek op De Vijverberg wist dat het nog mogelijk was om de play-offs te bereiken. De 10.033 toeschouwers steunden De Graafschap vanaf minuut één en kregen al snel een doelpunt voorgeschoteld in een zeer onderhoudende eerste helft. Na een klein kwartier schoof Mark Diemers de 1-0 tegen de touwen na een splijtende steekpass van Bryan Smeets, die zodoende weer bij een goal betrokken was. Maar nog geen minuut later stond het alweer gelijk, na een doeltreffende volley van Jop van Steen (1-1).

Knotsgekke eerste helft

De goals volgden elkaar voor rust in rap tempo op, want een minuut na de 1-1 viel de 2-1. Anthony van den Hurk zette De Graafschap met zijn tiende competitiegoal, na eerste inzet van Piotr Parzyszek. Achilles gaf zich niet gewonnen en bleef knokken voor de laatste kans om degradatie uit de Jupiler League te ontlopen. Dat gebeurde in de eerste helft succesvol, omdat Antonio Stankov halverwege dat eerste bedrijf de 2-2 tegen de touwen kopte.

{asset:23201:url}

Zes goals voor rust

Daarmee was het niet gedaan, want Van den Hurk mikte in de 34e minuut uit een voorzet van Andrew Driver de 3-2 achter Robert te Loeke. De knotsgekke eerste helft eindigde echter in evenwicht, doordat Niek Versteegen na een uitglijder van Bart Straalman de 3-3 achter Filip Bednarek schoot. In de tweede helft gebeurde er minder, was De Graafschap beter en gingen de fans op De Vijverberg vol achter de Superboeren staan. Het leverde kansen via Smeets, Diemers, Parzyszek en Van den Hurk op.

Klein wonder nodig

De 3-3 tussenstand bleef lang op het scorebord staan, terwijl Achilles alles op alles zette en het punt verdedigde. Door de tussenstanden op andere velden moest er gewonnen worden om plaatsing voor de play-offs in eigen hand te krijgen, maar zowel Parzyszek als Diemers kwamen door Te Loeke niet tot scoren tot aan de negentigste minuut. In de blessuretijd viel de bal ook niet meer goed. Daarom moet De Graafschap volgende week van FC Oss winnen, en hopen op een nederlaag van RKC Waalwijk en FC Eindhoven, om de play-offs te bereiken. 3-3 eindstand.

De Graafschap - Achilles '29: 3-3

Arbiter Allard Lindhout | Toeschouwers: 10.033

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Mark Diemers (14.), 1-1 Jop van Steen (15.), 2-1 Anthony van den Hurk (16.), 2-2 Antonio Stankov (23.), 3-2 Anthony van den Hurk (34.), 3-3 Niek Versteegen (42.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Van Overbeek, Straalman, Van Diermen, Nieuwpoort, Driver; Diemers, Smeets (64. Van Mieghem), Klaasen (70. El Jebli); Parzyszek en Van den Hurk.

Opstelling Achilles '29: Te Loeke; Stankov, Beijer, Kortstam, Elders; Amaarouk, Sürmeli (72. Smajic), Van de Beek, Dekkers, Van Steen; Versteegen.

Gele kaart(en) De Graafschap: Smeets (46.)

Gele kaart(en) Achilles '29: Dekkers (47.), Stankov (87.), Van de Beek (88.), Amaarouk (90+3.)