De Graafschap hard onderuit bij Jong AZ

De Graafschap heeft een kater opgelopen in het uitduel met Jong AZ. In Noord-Holland verloor de ploeg met ruime cijfers van de beloftenploeg van AZ: 7-3. Namens De Graafschap waren Ralf Seuntjens, Elmo Lieftink en Daryl van Mieghem wel trefzeker, maar al met al was het een zware avond om snel te vergeten.

Niets in te brengen

Trainer Mike Snoei begon in Wijdewormer met dezelfde elf spelers als in de laatste wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (4-0 winst). De Graafschap wilde die overtuigende zege uiteraard een vervolg geven tegen Jong AZ, maar had in de eerste helft niets in te brengen tegen de beloftenploeg van AZ. Vlak voor het kwartier spelen kwam Jong AZ op een 1-0 voorsprong nadat Mohamed Taabouni de bal in de verre hoek schoot nadat Zakaria Aboukhlal een steekpass op hem gaf. De Graafschap kwam er even later ook niet echt aan te pas, op geblokte schoten van Van Mieghem en Lieftink na. Vlak daarna strafte Jong AZ balverlies van Jordy Tutuarima af en Aboukhlal mikte raak: 2-0. Kort daarna werd het geen 2-1 nadat Seuntjens maar nét naast schoot na een voorzet van Danny Verbeek.

Jong AZ was daarna op dreef en liep voor de rust uit naar een grote voorsprong. Zo kopte Thijs Oosting in de 29ste de 3-0 binnen achter Rody de Boer na een voorzet van Maxim Gullit. In de slotfase van de eerste helft liep Jong AZ vervolgens uit naar 4-0 en 5-0. Hakon Evjen scoorde de 4-0 nadat hij na een individuele actie de bal in de linkerhoek krulde en vier minuten voor de rust werd het 5-0 via Taabouni, die scoorde op aangeven van Evjen. Vlak voor de rust deed Seuntjens wel iets terug door de 5-1 binnen te schieten, maar op slag van rust moest de aanvoerder worden vervangen na een overtreding van Tijs Velthuis. Seuntjens moest per brancard van het veld af en Joey Konings verving hem.

Lieftink en Van Mieghem

De Graafschap kon in de tweede helft alleen maar proberen om de schade zoveel mogelijk te beperken en al snel werd het 5-2 via Lieftink, die scoorde uit een hoekschop. In de 59ste minuut waren de Superboeren dicht bij de 5-3, echter slaagde Konings er niet in om de bal in het doel te koppen na een corner. In de tegenstoot had Oosting de 6-2 op zijn schoen, ware het niet dat De Boer goed redding bracht op de poging van de spits. De Graafschap slaagde er niet meer in om verder terug te komen in de wedstrijd en twintig minuten voor tijd maakte Tijani Reijnders ook nog de 6-2.

In het laatste kwartier van de wedstrijd moest Jong AZ noodgedwongen met tien man verder nadat Evjen zijn tweede gele kaart kreeg. De Graafschap scoorde zo'n tien minuten voor tijd nog wel op fraaie wijze de 6-3 door een geplaatste volley van Van Mieghem. Tien minuten voor tijd was het de thuisploeg met het slotakkoord: Aboukhlal scoorde zijn tweede van de avond en noteerde de 7-3 op het scorebord. Nu snel het vizier op de volgende wedstrijd tegen NEC Nijmegen van aanstaande zondag (12:15 uur).