De Graafschap haalt Hidde Jurjus op huurbasis terug naar De Vijverberg (video)


De Graafschap haalt Hidde Jurjus op huurbasis terug naar De Vijverberg (video)

Hidde Jurjus speelt aankomend seizoen bij De Graafschap. De 24-jarige Achterhoekse keeper wordt voor één seizoen gehuurd van PSV en keert dus terug bij zijn 'oude' liefde. Jurjus tekende medio 2016 een vijfjarig contract bij de Eindhovenaren en speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Roda JC Kerkrade.

Manager voetbalzaken Peter Hofstede is tevreden met de komst van Hidde Jurjus. "Met Hidde halen we een bekende en betrouwbare doelman met Eredivisie-ervaring in huis. We zijn blij dat zijn komst afgerond is en weten wat zijn kwaliteiten zijn", aldus Hofstede. "Met de komst van Hidde hebben we de keepers voor komend seizoen rond. Hidde gaat met Agil Etemadi en Jordy Rondeel de strijd aan."

Ook Jurjus is blij met zijn overstap naar Doetinchem. "Ik heb een heel goed gesprek met trainer Henk de Jong gehad. We gaan er samen alles aan doen om in de Eredivisie te blijven", zegt Jurjus. "De Graafschap is echt mijn club, ik heb er de jeugdopleiding doorlopen en twee seizoenen in het eerste elftal gespeeld. Ik ben blij dat ik komend seizoen doelman bij De Graafschap ben."

Jurjus doorliep vanaf 2002 de jeugdopleiding van de Superboeren en maakte op 8 augustus 2014 zijn debuut tegen FC Emmen. In het seizoen 2014/'15 had de Lichtenvoordenaar een belangrijke rol in de promotie naar de Eredivisie. Een jaar later stond Jurjus alle Eredivisieduels tussen de palen en ook afgelopen seizoen kwam Jurjus bij Roda JC tot 34 wedstrijden.

Welkom terug, Hidde!

Hidde-Jurjus.jpg


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht