U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap gedeeld koploper na 1-2 overwinning op Almere


De Graafschap gedeeld koploper na 1-2 overwinning op Almere

De Graafschap heeft na de 0-3 zege in Oss opnieuw drie punten gepakt. Op bezoek bij Almere City FC werd met 1-2 gewonnen, dankzij doelpunten van Jasper van Heertum en Julian Lelieveld. Bram van Vlerken tekende kort na rust voor de 1-0 voorsprong, maar de Superboeren rechtten de rug.

Kansen zijn schaars

De Graafschap moest het in Almere stellen zonder aanvoerder Jeffry Fortes (op pad met Kaapverdië), Devin Haen en Philip Brittijn, die momenteel bij Oranje O18 verblijven. In het Yanmar Stadion koos trainer Reinier Robbemond voor Van Heertum als vervangen van Fortes; Lelieveld droeg de aanvoerdersband. Onder aanvoering van een vol uitvak - 395 Superboeren steunden de Doetinchemmers - zocht De Graafschap al snel het initiatief op. Na ruim tien minuten gaf Giovanni Korte de bal op Joey Konings, die vervolgens in de zestienmeter naar de grond ging. Scheidsrechter Marc Nagtegaal zag er echter niets in en wuifde het weg. Met ruim een halfuur op de klok probeerde Jorrit Smeets het vanaf een meter of twintig, maar doelman Hidde Jurjus pareerde de inzet. Gescoord werd er niet in de eerste helft; ruststand 0-0.

Goals Van Heertum en Lelieveld

Direct na rust kreeg De Graafschap een domper te verwerken, toen Van Vlerken na een goede Almeerse aanval de 1-0 maakte. De formatie van Robbemond zocht vervolgens naar de 1-1. Na een prima voorzet van Lelieveld maakte Van Heertum de verlossende gelijkmaker; de verdediger gaf het laatste tikje nadat vanaf rechts een uitstekende assist werd gegeven door Lelieveld. Twaalf minuten voor tijd was Lelieveld opnieuw belangrijk door voor de voorsprong te zorgen. Danzell Gravenberch had een prima individuele actie in huis en gaf vervolgens de bal voor het doel. Almere-keeper Agil Etemadi had de bal niet klem, waarna Lelieveld de rebound benutte: 1-2. De Graafschap hield stand in de hectische slotfase en sleepte de drie punten over de streep. Dankzij de overwinning nemen de Superboeren nu de tweede plek op de ranglijst in, achter koploper Excelsior dat een beter doelsaldo heeft. Volgende week is FC Eindhoven te gast op De Vijverberg. Tot dan!

"We zijn aardig op weg"

"We zijn aardig op weg", reageerde Robbemond nadat hij hoorde dat De Graafschap gedeeld koploper is. "Maar als ik kijk naar dit duel zijn we niet tevreden over wat we gebracht hebben. Als we doen wat we kunnen, maken we het onszelf makkelijker. Aan de andere kant; we spelen om te winnen en dat hebben we wel gedaan. Ik heb de groep daarom een compliment gegeven. We misten een aantal jongens en daardoor speelden er anderen. Dat we hier met 1-2 winnen, zegt iets over hoe sterk we zijn."

Almere City FC - De Graafschap: 1-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Bram van Vlerken (47.), 1-1 Jasper van Heertum (63.), 1-2 Julian Lelieveld (78.)

Arbiter: Nagtegaal | Toeschouwers: 3.007

Opstelling Almere City FC: Etemadi; Van Vlerken, Leeuwin ©, Breedijk (14. Helstrup), Lesquoy; Resink (82. Wildeboer), Duijvestijn, Smeets (46. Esajas); Van Leeuwen (68. Alhaft), Pouwels (46. Arweiler) en Van Hoeven (82. Puriel).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Lelieveld ©, Van Heertum, Lieftink, Baas; Dekker, Opoku (64. Neghli), Schuurman; Acheffay, Konings (51. Gravenberch) en Korte (64. Vergara Berrio).

Gele kaart(en) Almere City FC: Van Leeuwen (66.), Lesquoy (70.), Helstrup (80.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Konings (36.)

Rode kaart(en) Almere City FC:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonderheid:Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Stadion De Vijverberg, Doetinchem

Degraafschap
vr
29
okt.
20:00
uur
ADO Den Haag
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner