De Graafschap gaat nipt onderuit tegen FC Utrecht: 0-1

De Graafschap heeft de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met een miniem verschil verloren: 0-1. Daardoor werd niet de derde thuiszege op rij geboekt. Simon Gustafson zorgde vanaf de strafschopstip voor de enige goal van de wedstrijd.

Prima voetbalsfeer

Op een volgepakte Vijverberg, waar 12.464 supporters voor een prima voetbalsfeer zorgden, begonnen Ted van de Pavert, Javier Vet en Jordy Tutuarima weer in de basis. De griepgolf die vorige week heerste, was eindelijk overgewaaid. Alleen Stef Nijland ontbrak nog. Nadat Prins Bertie de 1e symbolisch de aftrap verrichtte, kon de wedstrijd onder prima omstandigheden beginnen.

Weinig grote kansen

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd werd verzorgd door de Superboeren. Een schot van Jordy Tutuarima belandde in de handen van David Jensen. De Deense doelman van FC Utrecht redde niet veel later opnieuw bij een dikke kans voor Leeroy Owusu, die na een kaats van Charlison Benschop nét niet scoorde. Aan de andere kant kreeg Utrecht binnen een minuut twee kansen. Michiel Kramer schoot voorlangs en Owusu blokte een inzet van Simon Gustafson.

Veel balbezit

De Superboeren moesten de wedstrijd maken en hadden voor rust op een gegeven moment meer dan 65% balbezit in de verder niet erg vermakelijke pot. In de tweede helft stichtten de Domstedelingen via Willem Janssen gevaar en had Furdjel Narsingh de 1-0 op de schoen; hij mikte naast. Het spel ging vervolgens op en neer, terwijl Othmane Boussaid na een uitbraak van Utrecht naast het doel van Hidde Jurjus schoot.

Penalty beslist duel

{asset:34188:url}

In het laatste kwartier van de wedstrijd sloegen de gasten alsnog genadeloos toe. Na een overtreding van de sterk spelende Azor Matusiwa op Jean Christophe Bahebeck gaf arbiter Kevin Blom een strafschop. Simon Gustafson maakte geen fout: 0-1. Daardoor ging De Graafschap in eigen huis onderuit, ondanks verwoede pogingen om de 1-1 te maken. Vet was nog dichtbij, maar zag zijn poging geblokt worden. Een 0-1 nederlaag.

Een bijzondere vermelding voor Ted van de Pavert: hij speelde vandaag zijn 200e duel in het betaald voetbal en zijn 150e voor De Graafschap

De Graafschap - FC Utrecht: 0-1

Arbiter Kevin Blom | Toeschouwers: 12.464

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Simon Gustafson (76./pen.)

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, El Jebli, Matusiwa; Narsingh (67. Van Mieghem), Benschop en Burgzorg (67. Serrarens).

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Letschert, Janssen, Gavory; Van de Streek, Van Overeem, Gustafson, Boussaid; Kerk en Kramer (68. Bahebeck).

Gele kaart(en) De Graafschap: Matusiwa (75.)