De Graafschap en SC Cambuur spelen gelijk op De Vijverberg

De Graafschap heeft in eigen huis de kraker tegen SC Cambuur met 2-2 gelijkgespeeld. De mannen van Jan Vreman kwamen op 1-0 via Vincent Vermeij. Calvin Mac-Intosch maakte daarna gelijk. Na de 1-2 van Kevin van Veen zette Ted van de Pavert de 2-2 eindstand op het scorebord.

Prachtige sfeeractie

'Stoeven, brekken en angaon', luidde het credo van onze supporters voorafgaand aan de wedstrijd. Met een schitterende sfeeractie zetten zij de manschappen van Vreman op scherp. Er waren blauw-witte sjaals te zien over de gehele Roodbergen-zijde en ook op de Spinnekop werd er aan de sfeer gewerkt. Het contrast met de minuut stilte voor de overleden legendarische nummer 14 was groot, hij werd op indrukwekkende wijze herdacht. De beginfase van de wedstrijd was van beide kanten rommelig en dat beeld veranderde eigenlijk de gehele wedstrijd niet meer, want er zat de nodige spanning op.

Identieke goals

De Graafschap schreeuwde na achttien minuten om een strafschop toen Nathaniel Will werd neergelegd door Furdjel Narsingh. Pol van Boekel, de arbiter van dienst, wilde er niet aan. Vijf minuten later veerde De Vijverberg alsnog op. Uit een panklare vrije trap van Andrew Driver knikte Vincent Vermeij, die eerder deze week ook scoorde bij Jong Oranje, prachtig raak: 1-0. In de 28e minuut kwam Cambuur op bijna identieke wijze langszij, toen Calvin Mac-Intosch met zijn hoofd een vrije trap van Jack Byrne tegen de touwen knikte. Tot die tijd was Cambuur niet gevaarlijk, maar na 28 minuten stond het weer gelijk (1-1).

{asset:16294:url}

1-2 Van Veen

Schoten van Cas Peters en Mark Diemers werden in de kiem gesmoord, terwijl Narsingh namens Cambuur voor rust nog over en naast schoot. Cambuur begon stukken beter aan het tweede bedrijf en drukte dat na een uur ook uit in de score. Byrne mikte eerst nog rakelings naast, alvorens Driver datzelfde deed, maar invaller Kevin van Veen wist het net helaas wel te vinden. Op een gevaarlijke positie kregen de gasten een vrije trap, die rechtstreeks door Van Veen in de verre hoek naast Hidde Jurjus werd geschoten: 1-2 en de stampvolle Vijverberg viel even stil.

Ted zorgt voor punt

De Graafschap won niet heel veel duels meer en had moeite om tot kansen te komen. De Cambuur-aanhang rekende zich al rijk en Jurjus pakte een kwartier voor tijd nog een aardige knal van Barto. De 2-2 kwam dan ook volledig uit de lucht vallen, maar werd daarom niet minder uitbundig gevierd! Driver zorgde met zijn voorzet voor veel problemen bij Cambuur-doelman Harm Zeinstra, waarna Ted van de Pavert tegen de bal aanliep en voor de 2-2 zorgde. De Vijverberg stond natuurlijk weer totaal op stelten en ging nog eens volop achter De Graafschap staan. Invaller Piotr Parzyszek scoorde nog na buitenspel van Vermeij en kopte daarna in de handen van Zeinstra. Zo eindigde het in 2-2. Een zeer spannend slot volgt.

{asset:16295:url}

De Graafschap - SC Cambuur 2-2

Arbiter Pol van Boekel | Toeschouwers: 12.600

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Vincent Vermeij (23’), 1-1 Calvin Mac-Intosch (28’), 1-2 Kevin van Veen (61’), 2-2 Ted van de Pavert (75’)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar; Karim Tarfi, Mark Diemers (70’ Dean Koolhof), Youssef El Jebli (81’ Kristopher Vida), Andrew Driver; Vincent Vermeij en Cas Peters (61’ Piotr Parzyszek).

Opstelling SC Cambuur: Harm Zeinstra; Calvin Mac-Intosch, Darryl Lachman, Mark van der Laan, Marvin Peersman; Erik Bakker, Jack Byrne (80’ Tom Hiariej), Sander van de Streek; Furdjel Narsingh (54’ Kevin van Veen), Martijn Barto en Jerge Hoefdraad.

Gele kaart(en) De Graafschap: Parzyszek (61’)

Gele kaart(en) SC Cambuur: Barto (71’)