U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Pim en Rein, De Graafschap en KiKa gaan 'Samen D'ran' tegen kinderkanker


Pim en Rein, De Graafschap en KiKa gaan 'Samen D'ran' tegen kinderkanker

Scholieren Pim en Rein dagen in samenwerking met De Graafschap en KiKa alle basisschoolleerlingen in de Achterhoek uit om mee te doen aan de speciale Korte Broek Actie. Doel van de actie is om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker.

Korte Broek Actie

“Wij dragen KiKa een enorm warm hart toe”, aldus Michael Ogubai, manager MVO bij De Graafschap. “KiKa staat niet alleen op ons thuisshirt dit seizoen, maar we willen ook bijdragen aan het onderzoek naar kinderkanker. Daarom hadden we een unieke actie in gedachte: Een oproep aan alle supporters en sponsoren van De Graafschap om bij de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport op 10 december in korte broek te komen voor de KiKa Korte Broek Actie en een KiKa kerstmuts te bestellen. De KiKa Korte Broek Actie is geïnspireerd op het verhaal van de Achterhoekse jongens Pim en Rein. We hebben nu iets nieuws bedacht, namelijk een regionale basisscholen challenge!”

‘Weer even aan hem dacht’

Pim vertelt dat toen zijn vriend Rein vorig jaar ziek werd en opeens niet meer op school kwam, hij iets wilde doen waardoor hij toch iedere dag even aan hem dacht. “Dus ging ik in de kou in mijn korte broek naar school!”. De school van Pim en Rein besloot ook mee te doen. En in de laatste week voor de kerstvakantie gingen alle leerlingen en docenten van basisschool De Zonneboom uit Doetinchem in een korte broek naar school. Daarmee haalden zij maar liefst € 14.110,00 op voor onderzoek naar kinderkanker.

Rein is er ook bij

Gelukkig gaat het inmiddels heel goed met Rein. En daarom komt Rein dit jaar sámen met Pim in actie voor KiKa! Samen trekken zij van 20 tot en met 24 december hun korte broek weer uit de kast. Om aandacht te vragen en geld op te halen voor kinderen met kanker. Pim en Rein roepen álle kinderen in Nederland op om met ze mee te doen dit jaar! Dus, trek jij tussen 20 en 24 december ook je korte broek aan? Iedereen die € 100,00 sponsorgeld of meer ophaalt, krijgt de speciale KiKa Kerstmuts kado!

Regionale basisschool challenge

We dagen samen met Pim en Rein álle Achterhoekse scholen uit om mee te doen aan KiKa Korte Broek. De school die het meeste geld ophaalt, mag in het nieuwe jaar met de hele school naar een thuiswedstrijd van De Graafschap. Maak als school of klas een actiepagina aan en wie weet zien wij alle kinderen van jullie school bij een thuiswedstrijd in onze prachtige Stadion De Vijverberg.

Deel jouw outfit

Vergeet op de 23e van december niet jouw outfit te delen via social media en deel daarbij de donatielink naar jouw actiepagina en de hashtag #kikakortebroek. Heb je nog vragen? Kijk alvast naar de F.A.Q. op: https://www.kikakortebroek.nl/hoe-werkt-het

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/wnR3ETcpUX0


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Stadion De Vijverberg, Doetinchem

Degraafschap
vr
21
jan.
20:00
uur
Logo almere
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner