De Graafschap en Excelsior houden elkaar in evenwicht op De Vijverberg


De Graafschap en Excelsior houden elkaar in evenwicht op De Vijverberg

De Graafschap is er vrijdagavond niet in geslaagd om te winnen van Excelsior. De mannen van trainer Mike Snoei speelden op De Vijverberg met 0-0 gelijk tegen de gasten uit Rotterdam. De Graafschap werd amper gevaarlijk en kwam in de eerste helft een aantal keer goed weg. Door het gelijkspel liet De Graafschap wel de kans liggen om de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie over te nemen. Koploper SC Cambuur speelde namelijk met 0-0 gelijk tegen NEC Nijmegen.

Formatie en sfeeractie

Trainer Snoei besloot om voor het duel met Excelsior weer in het vertrouwde 4-3-3-systeem te spelen in plaats van in de 5-3-2-formatie, zoals afgelopen dinsdag in het bekerduel met Vitesse (2-0 verlies) het geval was. Ted van de Pavert, Ralf Seuntjens en Mohamed Hamdaoui keerden terug in de basis ten koste van Jasper van Heertum, Roland Baas en Jeremy Helmer. Vlak voor de wedstrijd was er een indrukwekkende sfeeractie middels een spandoek om de boeren een hart onder de riem te steken: ‘zonder boeren geen toekomst.’ Het was echter Excelsior dat sterk begon op De Vijverberg en de bovenliggende partij was.

Driemaal lat

Excelsior werd in de eerste tien minuten gevaarlijk via Rai Vloet (schot en redding Hidde Jurjus) en Elías Már Ómarsson (poging gekeerd door Jurjus). Even later kwam De Graafschap goed weg toen Jeffry Fortes van een meter of twintig op de lat schoot. Daarna redde Jurjus een inzet van Vloet en zag Jurjus tot zijn opluchting Thomas Verhaar net naast koppen. Na iets meer dan een kwartier kwam De Graafschap wat beter in de wedstrijd en werd het gevaarlijk via Seuntjens (kopbal uit voorzet Leeroy Owusu) en via een schot van Hamdaoui (schot over). Na een halfuur spelen was Excelsior weer dicht bij een treffer; uit een corner raakte Siebe Horemans de lat. Amper drie minuten later werd De Graafschap wéér gered door de lat, daar Ómarsson op de lat kopte. Hamdaoui nam vlak daarna Alessandro Damen onder vuur met een venijnige knal en kort voor de rust pegelde Hamdaoui maar net over.

Mat einde

Na de rust speelde De Graafschap in de richting van de Spinnekop en met de steun van de supporters probeerden de Superboeren aan te dringen. Na bijna tien minuten kwam de ploeg dicht bij het doel van Damen, maar Van de Pavert kopte over uit een voorzet van Daryl van Mieghem. Excelsior kon daar niet echt iets tegenover zetten en Jurjus pareerde een inzet van Fortes goed op driekwart wedstrijd. Seuntjens probeerde het even later met een kopbal uit een voorzet van Van den Boomen, maar zijn poging ging ruim naast. In de slotfase probeerde Ómarsson na een individuele actie Jurjus te passeren, maar de spits schoof de bal naast. Snoei wilde in de absolute eindfase van het duel nog iets forceren door Jordy Thomassen in te brengen voor Gregor Breinburg. Echte kansen werden er echter niet meer gecreëerd, waardoor de wedstrijd eindigde in de stand die ook bij aanvang al op het bord stond: 0-0.

Verslag gaat verder onder de foto

Van-de-Pavert-vs-Excelsior.jpg

"Bij een wedstrijd als deze horen goals"

Snoei was realistisch op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "Excelsior is ook gewoon een ploeg die bij de andere drie à vier ploegen hoort die voor promotie moeten gaan. Het was fantastisch geweest als we ze op negen punten hadden kunnen zetten, maar dat is niet gebeurd. De eerste helft ging wel op en neer, maar wij kwamen een paar keer goed weg en Hidde (Jurjus) tikte een bal goed uit de kruising. Uiteindelijk hadden we ook wel goede momenten in de eerste helft, maar de eindpass was slordig. We hebben het publiek vanavond niet verwend, daar baal ik van. Bij een wedstrijd als deze horen goals, zeker met deze aanhang. Nu lijkt het zo’n bloedeloze 0-0 en dat past niet goed bij wat we willen. Dat moeten we nog verbeteren en daar werken we keihard aan. Het is wel een lekker gevoel dat bepaalde je jongens (Daryl van Mieghem, Mohamed Hamdaoui en Ralf Seuntjens) weer aan de aftrap stonden."

De Graafschap - Excelsior: 0-0

Doelpuntenmaker(s):

Arbiter: Marc Nagtegaal | Toeschouwers: 9.511

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Breinburg (86. Thomassen), Van den Boomen, Vet; Van Mieghem, Seuntjens © en Hamdaoui (64. Helmer).

Opstelling Excelsior: Damen; Haspolat, Horemans, Oude Kotte, Matthys; Vloet, Bruins ©, Fortes; Verhaar (70. Mendes Morreira), Ómarsson en Meijer (74. Zwarts).

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en) Excelsior:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Excelsior:

Bijzonderheid:

01-JKP_5747.JPG

02-JKP_5786.JPG

03-KA_5778.JPG

04-KA_5798.JPG

05-KA_5807.JPG

06-KA_5812.JPG

07-JKP_5871.JPG

08-KA_5822.JPG

09-KA_5837.JPG

10-KA_5863.JPG

11-KA_5873.JPG

12-KA_5876.JPG

13-KA_5894.JPG

14-KA_5898.JPG

15-KA_5914.JPG

16-KA_5933.JPG

17-KA_5944.JPG

18-KA_5953.JPG

19-KA_5955.JPG

20-JKP_5898.JPG

21-KA_5965.JPG

22-KA_5996.JPG

23-KA_6003.JPG

24-KA_6023.JPG

25-KA_6027.JPG

26-JKP_5966.JPG

27-JKP_6013.JPGNieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht