U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap eerste BVO die gaat spelen met #TegenKK badge


De Graafschap eerste BVO die gaat spelen met #TegenKK badge

De Graafschap als eerste Betaald Voetbal Organisatie #TegenKK

Kanker is al jaren één van de meest gebruikte scheldwoorden in Nederland. Schelden met het woord kanker is onnodig en kwetsend: 1 op de 3 mensen krijgt de diagnose kanker; het doet altijd iemand pijn als de ziekte als scheldwoord wordt gebruikt.
Los van het schelden met kanker op de sportvelden, wordt er online ook veel met kanker gescholden. Op YouTube komt het scheldwoord gemiddeld 16 keer per uur in de comments voorbij. Kortom: veel mensen hebben hier last van en vinden dit kwetsend. De Graafschap wil net als KWF dat dit stopt en doen daarom als eerste Betaald Voetbal Organisatie mee aan de actie #tegenKK.

KWF heeft in samenwerking met Bundled -een organisatie die wereldwijd professionele esporters vertegenwoordigt- en sportkledingbedrijf Jako een speciale mouwbadge gemaakt met daarop #tegenKK. De Graafschap Jeugdopleiding gaat met al haar teams voetballen met deze badge op zowel de uit– als thuisshirts. Op dit moment voetballen de O-21, O-18, O-17 en O-16 al met deze badge en de rest van de teams volgen snel. De jeugdteams van De Graafschap gaan deze badge het gehele seizoen dragen. Hoofd Jeugdopleidingen Jefta Bresser ondersteunt deze actie van harte: “Kanker treft iedereen. Ik heb zelf ook familieleden verloren aan deze ziekte en vind het schokkend dat jongeren dit woord misbruiken als scheldwoord in dagelijks taalgebruik."

Olievlekwerking

De Graafschap hoopt door samen met KWF mee te doen aan #TegenKK zoveel mogelijk mensen te bereiken om het schelden met kanker te verminderen en het bewustzijn over het kwetsende karakter ervan te vergroten. Manager MVO van De Graafschap Michael Ogubai vertelt: ‘’We hopen dat er een olievlekwerking ontstaat en dat verenigingen in de Achterhoek geïnspireerd worden om ook deze mouwbadge aan te schaffen en er zoveel mogelijk teams mee te laten spelen."

De badges zijn aan te schaffen via www.tegenkk.nl en kosten €2,50 per stuk. Daarmee ondersteun je niet alleen de actie, maar gaat ook €1,50 per badge naar het KWF.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De Vijverberg, Doetinchem

Degraafschap
vr
24
sep.
20:00
uur
Fcutrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner