De Graafschap dankzij hattrick Parzyszek langs Jong FC Utrecht

De Graafschap heeft de derde wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In eigen huis won de formatie van trainer Jan Vreman met 3-1 van Jong FC Utrecht. Piotr Parzyszek maakte een hattrick en schoot onder meer twee strafschoppen tegen de touwen.

Veel fans

Op een sfeervolle en aardig volgepakte Vijverberg, waar 8.514 toeschouwers zich verzamelden, had De Graafschap al heel snel de leiding kunnen nemen. Na een snelle aanval via links, slingerde Dean Koolhof de bal voor richting Parzyszek, die nét tekort kwam voor de 1-0. Na die stormachtige eerste vijftien seconden werd het duel minder aantrekkelijk, ook al zorgde Tim Keurntjes met een prachtige pass nog voor een open kans voor Koolhof. Hij stuitte op Utrecht-doelman Thijmen Nijhuis.

Achterstand

Na 22 minuten kwam Utrecht, dat nog geen kans had gecreëerd, op voorsprong. De Graafschap zette weinig druk op de bal, waardoor middenvelder Serhat Cakmak vanuit de tweede lijn de 0-1 op het scorebord kon schieten. Na een half uur werd De Graafschap beter en gevaarlijker. Een schot van aanvoerder Mark Diemers vloog rakelings over de lat en iets later kreeg De Graafschap een strafschop na een overtreding op Andrew Driver. Parzyszek nam plaats achter de bal en schoot raak: 1-1.

Bannink op stoom

Voor rust had Driver zelf de 2-1 kunnen maken, na een prachtige actie van Alexander Bannink. De Brit mikte te hoog. Bannink bleef ook na rust dreigend en stal de show met de ene na de andere mooie actie. Daaruit kwam ook de 2-1 voort, want Parzyszek hoefde de bal alleen maar in te tikken na een solo van Bannink. Aan de andere kant redde Filip Bednarek bekwaam op een inzet van Sylla Sow, alvorens De Graafschap de druk opvoerde.

Hattrick Parzyszek

Na een spetterende aanval, inclusief twee 'panna's' legde Bannink terug op Kaak, die een Utrecht-hand raakte. Parzyszek benutte ook zijn tweede strafschop en tekende voor een hattrick: 3-1. Vlak daarna bracht Utrecht-goalie Nijhuis redding op pogingen van Koolhof en Parzyszek, die daardoor bijna zijn vierde goal van de avond maakte. De voorsprong kwam nimmer meer in gevaar en maakten Aleksandar Jankovic en Aron de Koning hun debuut. Zij konden na afloop het feestje vieren met de aanhang: 3-1 eindstand.

02-AE6Z4221.JPG

De Graafschap - Jong FC Utrecht: 3-1

Arbiter Ingmar Oostrom | Toeschouwers: 8.514

Doelpuntenmaker(s): 22. Cakmak (0-1), 36. Parzyszek, pen. (1-1), 48. Parzyszek (2-1), 66. Parzyszek, pen. (3-1)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will, Nieuwpoort, Lammers, Keurntjes; Bannink (83. Jankovic), Diemers, Kaak, Driver; Koolhof (71. Marlon Versteeg) en Parzyszek (87. De Koning).

Opstelling Jong FC Utrecht: Nijhuis; Ulusoy, Van der Velden, De Lange, Brinkman (31. Van Eijk); Cakmak (63. Boukhari), Van der Meer, Antwi; Van der Moot (73. Sneijder), Sow en Peterson.

Gele kaart(en) De Graafschap: Koolhof (63.)

Gele kaart(en) Jong FC Utrecht: Cakmak (35.). Van der Velden (65.)