De Graafschap brengt vrijdag bezoek aan Helmond Sport


De Graafschap brengt vrijdag bezoek aan Helmond Sport
Juichen na de fraaie zege op NAC Breda!

De Graafschap speelt deze week de laatste wedstrijd voor de interlandperiode en brengt vrijdag een bezoek aan Helmond Sport, dat op de vijftiende plek staat in de Keuken Kampioen Divisie. Zo'n 280 Superboeren reizen de mannen van trainer Mike Snoei achterna richting Helmond.

Weerzien met Koolhof

De laatste keer dat de Superboeren in Helmond speelden, op 6 oktober 2017, werd een 0-2 zege geboekt. Daryl van Mieghem en Mark Diemers waren de doelpuntenmakers in het SolarUnie Stadion. In het huidige seizoen maakt Helmond een wisselvallige tijd door. De ploeg pakte dertien punten uit dertien duels en staat daarmee vijftiende.

In de laatste vijf wedstrijden werd er slechts één zege geboekt, uit bij FC Dordrecht. Bij Helmond speelt een oude bekende van De Graafschap; Dean Koolhof. De middenvelder werd opgeleid in Doetinchem en speelde vier seizoenen in het eerste elftal. Aan de kant van de Doetinchemmers heeft Jordy Thomassen een verleden bij de Brabanders (seizoenen 2016-2018).

Fitte spelersgroep

"Ik verwacht een lastige wedstrijd, tegen een compact spelende ploeg. Ze kunnen het ons moeilijk maken door kleine ruimtes te creëren. Aan ons de taak om er doorheen te voetballen en balsnelheid te creëren. We moeten proberen om snel richting de goal van de tegenstander te spelen. De druk opschroeven dus", aldus Snoei, die kan beschikken over een fitte spelersgroep. "Ook Frank Olijve is er weer bij. We kunnen keuzes maken. Ik merk aan de groep dat iedereen er graag bij wil zijn, dat levert meer kwalieit op."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Agenda

Er staat op dit moment niks op de agenda.