De Graafschap boekt verdiende overwinning onder toeziend oog van ruim 1.100 NEC-supporters

De Graafschap heeft de Gelderse clash tegen NEC Nijmegen weten te winnen. In een zonnig Nijmegen wonnen de mannen van trainer Mike Snoei met 1-2 van de ploeg van Rogier Meijer. Door Daryl van Mieghem en Ted van de Pavert kwam De Graafschap op een 0-2 voorsprong, maar in de slotfase maakte Elayis Tavsan er nog 1-2 van. Voor de Superboeren was het alweer de zevende overwinning op een rij.

Kansen, maar geen goals

De Graafschap begon aan de wedstrijd, waarbij in het kader van één van de acht Fieldlab-evenementen weer een beperkt aantal supporters aanwezig mochten zijn, tegen NEC Nijmegen met dezelfde elf basisspelers als vorige week tegen MVV Maastricht (1-0). Mohamed Hamdaoui maakte na een afwezigheid van bijna drie maanden zijn rentree in de wedstrijdselectie. Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd, maar De Graafschap had wel meer de bal. Na iets meer dan een kwartier spelen kregen de Superboeren de eerste echte kans en dat was direct een grote. Na een verre ingooi van Toine van Huizen kwam de bal terecht bij Jasper van Heertum, die over schoot.

Vlak daarna konden de Doetinchemmers snel counteren en Danny Verbeek stuurde Van Mieghem de diepte in. De aanvaller haalde goed uit met een schot in de korte hoek, maar NEC-doelman Norbert Alblas redde. In de daaruitvolgende hoekschop kopte Elmo Lieftink over. NEC stelde er niet veel tegenover, maar tien minuten voor de rust leek Tavsan wel de score te openen. Zijn treffer werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Op slag van de rust kreeg Van de Pavert nog een levensgrote kans op de 0-1, ware het niet dat de verdediger rakelings naast kopte uit een hoekschop van Clint Leemans. De ruststand was zodoende 0-0.

Van Mieghem en Van de Pavert

Al vroeg in de tweede helft maakte De Graafschap alsnog de verdiende 0-1. Eerst kreeg schoot Jordy Bruijn nog op doel (Rody de Boer kon de bal gemakkelijk oprapen), maar in de vijftigste minuut trof Van Mieghem doel. Ralf Seuntjens gaf een prima pass op Van Mieghem en de aanvaller schoot vanuit een lastige hoek goed raak: 0-1. De Graafschap ging daarna op zoek naar de 0-2 en na zo'n uur spelen schudde Seuntjens Édgar Barreto goed van zich af, waarna zijn schot uit de draai op de vuisten van Alblas belandde. NEC kreeg amper kansen, maar als het eruit kwam werd het wel direct gevaarlijk. Twintig minuten voor tijd kapte Tavsan zich goed vrij en gelukkig spatte de bal uiteen op de lat.

De Graafschap liet zich echter niet van de wijs brengen en een kwartier voor tijd werd het 0-2. Jesse Schuurman zag Van de Pavert vrij staan in het strafschopgebied en de mandekker twijfelde niet. Van de Pavert knalde uit een lastige hoek raak. NEC gaf zich echter nog niet gewonnen en vijf minuten voor tijd deed het iets terug via Tavsan, die de bal hard in de verre hoek krulde achter De Boer. In een soort van slotoffensief van NEC kwam de zege niet meer in gevaar voor De Graafschap. De heerlijke reeks van overwinning blijft zodoende maar voortduren met nu 21 punten uit de laatste zeven duels!