De Graafschap boekt uitstekende zege op FC Emmen (0-2)

De Graafschap heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan door met 0-2 te winnen bij FC Emmen. In Stadion De Oude Meerdijk maakten Giovanni Korte en Danzell Gravenberch na rust de doelpunten. Het betekende de derde overwinning op een rij, waardoor de Superboeren de augustusmaand prima afgesloten hebben.

Mooie voetbalsfeer

Trainer Reinier Robbemond begon voor de vierde keer op rij met dezelfde basisploeg. Vanaf de eerste minuut was er een mooie voetbalsfeer in Emmen, mede dankzij het uitvak dat gevuld was met 250 supporters uit Doetinchem. Na zeven minuten viel de eerste kans te noteren, toen Elmo Lieftink zijn schot gekeerd zag worden door doelman Michael Brouwer. De thuisploeg werd ook gevaarlijk via Jeredy Hilterman, die één-op-één met Hidde Jurjus kwam maar de bal niet langs onze keeper kreeg. Tien minuten voor rust probeerde Ben Scholte het vanaf een meter of twintig, waarna de bal maar nét overging.

Korte en Gravenberch trefzeker

In de tweede helft werd Jeffry Fortes direct ingebracht. Korte maakte in de 58e minuut op aangeven van Joey Konings de verlossende 0-1. Na een goede voorzet van Konings kopte Korte de bal achter Brouwer. Roland Baas was vervolgens dicht bij de 0-2, maar zijn vlammende schot werd gekraakt door een Emmen-been. Robbemond bracht gedurende de tweede helft een aantal andere spelers, waaronder Gravenberch. De spits zorgde zes minuten voor het einde voor de beslissing in de wedstrijd. Uit de draai schoot Gravenberch raak achter Brouwer: 0-2. Wat volgde was een prachtig feest met onze supporters. De tweede achtereenvolgende uitzege en de derde overwinning op een rij!

"Tevreden met de resultaten"

"Gezien de kansen die we gecreëerd hebben, denk ik dat we verdiend op voorsprong kwamen. Op een paar momenten in de eerste helft na hebben we weinig weggegeven. Als ik zie hoe we de tweede helft aan het strijden zijn en op welke volwassen manier dat is, dan kunnen we daar als staf wel van genieten. We zijn op de goede weg, maar tegelijkertijd hebben we nog maar een paar wedstrijden gehad... We zijn tevreden met de resultaten, maar moeten nog een aantal stappen maken", aldus Robbemond na afloop.

FC Emmen - De Graafschap: 0-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Giovanni Korte (58.), 0-2 Danzell Gravenberch (84.).

Arbiter: Van Boekel | Toeschouwers: 5.566

Opstelling FC Emmen: Brouwer; Apau (32. Luzayadio), Miguel, Veldmate © (77. Hardeveld), Burnet; Bernadou, Van Ooijen, Vlak (77. Toufiqui); Scholte, Hilterman en Assehnoun (63. Carty).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert ©, Baas; Dekker (76. Schuurman), Opoku, Lieftink (46. Fortes); Verbeek (73. Kaandorp), Konings (63. Gravenberch) en Korte (73. Acheffay).

Gele kaart(en) FC Emmen: Burnet (63.)