U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap boekt twee ton winst in afgebroken seizoen 2019-2020


De Graafschap boekt twee ton winst in afgebroken seizoen 2019-2020

De Graafschap heeft in het seizoen 2019-2020, dat in maart vroegtijdig werd afgebroken, onderaan de streep een winst geboekt van € 202.355,- zoals blijkt uit de vandaag gepubliceerde jaarcijfers. Het omzetverlies in de laatste maanden van het seizoen werd gedeeltelijk gecompenseerd door de NOW-regeling van de overheid. Maar de belangrijkste factor in het positieve resultaat was dat supporters en sponsoren massaal hebben afgezien van compensatie voor de gemiste laatste vijf wedstrijden.

Hartverwarmende steun

"Het zal de kater van het mislopen van een vrijwel zekere promotie nooit helemaal wegnemen, maar de steun van supporters, sponsoren, vrijwilligers, leveranciers, maatschappelijke organisaties en andere betrokkenen in deze periode is hartverwarmend", aldus financieel directeur Remon Enting. Daarnaast droegen de transfers van Delano Burgzorg, Youssef El Jebli en Luuk de Jong positief bij aan het resultaat.

Uitdagend jaar

Op basis van de ingediende jaarcijfers behaalde De Graafschap 24 punten in het zogenaamde Financial Rating Systeem en wordt de club door de KNVB ingedeeld bij de financieel gezonde clubs. Het weerstandsvermogen verbeterde met € 200k en is nu nog slechts € 400k negatief. Voor het huidige seizoen verwacht Enting dat het een uitdagend jaar wordt, maar de club niet in financiële problemen zal komen. Daarbij is uiteraard veel onzeker. "We gaan er vanuit dat het betaald voetbal door blijft gaan, maar of en vanaf wanneer dat weer met publiek zal zijn, is op dit moment nog niet te voorspellen. Gelukkig hebben we de afgelopen jaren hard gewerkt aan het financieel herstel van de club en kunnen we nu enigszins tegen een stootje."

Bekijk hier de publicatiecijfers van het seizoen 2019-2020


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner