De Graafschap boekt overtuigende zege op Roda JC Kerkrade

De Graafschap heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De ploeg van trainer Mike Snoei boekte een overtuigende en ruime overwinning op Roda JC Kerkrade. Op De Vijverberg werd het 4-0 door onder meer twee schitterende doelpunten van Elmo Lieftink.

Lieftink showt kwaliteiten

Snoei had een basisplek toebedeeld aan Johnatan Opoku en Jordy Tutuarima waardoor respectievelijk Mohamed Hamdaoui en Roland Baas op de bank moesten plaatsnemen. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van Roda JC, dat vroeg in de wedstrijd ontsnapte via Thijmen Goppel. Rody de Boer kon het schot echter gemakkelijk vangen. Naarmate de openingsfase vorderde kwam De Graafschap dichterbij het doel van Roda JC-goalie Youri Roulaux. Eerst probeerde Elmo Lieftink het met een schot van ver, maar Roulaux kon de bal wegboksen. Enkele minuten later trof Lieftink echter alsnog doel én hoe! Lieftink ving een weggeschoten bal op en haalde van ruim 25 meter verwoestend uit en zag zijn bal in de rechterbovenhoek belanden: 1-0. Roulaux was kansloos.

Na iets meer dan een kwart wedstrijd was Ted van de Pavert dichtbij de 2-0 na een vrije trap van Daryl van Mieghem. Van de Pavert kopte op doel, maar Roulaux kon de bal ternauwernood over de lat tikken. Vlak daarna werd het toch 2-0 en wéér was het Lieftink. De middenvelder nam een afgeslagen bal direct op zijn schoen en knalde de bal keihard laag in de linkerhoek. In het vervolg van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht zonder kansen te creëren. Vlak voor rust kreeg Roda JC nog wel een mogelijkheid, maar Michalis Iannou kopte naast. De Graafschap ging zo met een riante 2-0 voorsprong de rust in.

Uitlopen naar ruime zege

De Graafschap kwam uitstekend uit de kleedkamer voor de tweede helft en Van de Pavert kopte al vroeg in de tweede helft maar net over uit een hoekschop van Danny Verbeek. Amper één minuut later werd het alsnog 3-0. Rick Dekker zag Van Mieghem vertrekken en bereikte hem met een uitstekende pass. De buitenspeler was eerder bij de bal dan de uitgekomen Roulaux en tikte de bal vervolgens in een leeg doel. Roda JC kon er amper iets tegenover stellen. Ondanks dat door de huidige maatregelen het stadion helaas niet vol mag zitten, stonden de aanwezige supporters als een blok achter de ploeg.

Na iets meer dan een uur spelen besliste De Graafschap de wedstrijd definitief. Tutuarima zag zijn poging vanuit het zestienmetergebied gepareerd worden door Roulaux, maar Ralf Seuntjens schoof de rebound eenvoudig binnen: 4-0. De gasten uit Kerkrade probeerden daarna nog wel wat terug te doen, maar kwamen niet echt verder dan een schot van Patrick Pflücke. Zo'n twintig minuten voor tijd probeerde invaller Hamdaoui het vanuit een lastige hoek, ware het niet dat Roulaux de bal redde. In het vervolg kon De Graafschap de wedstrijd eenvoudig uitspelen en zo boekten de Superboeren een overtuigende overwinning. Lekker!

'Kan nog beter'

Trainer Snoei was tevreden na de mooie overwinning op Roda JC Kerkrade, maar zag dat er ook nog verbeterpunten waren. "Er kan voldoende beter. We moeten samen nog beter proberen om dingen uit te spelen. In de passing kunnen we nauwkeuriger worden, vooral op het einde werd het wat slordiger. Daarbij kunnen we meer afwisselen in het positiespel", aldus onze coach.

De Graafschap - Roda JC Kerkrade: 4-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Lieftink (19.), 2-0 Lieftink (25.), 3-0 Van Mieghem (48), 4-0 Seuntjens (61)

Arbiter: Van den Kerkhof| Toeschouwers: 3.226

Opstelling De Graafschap: De Boer; Lelieveld, Van Huizen (81. Van Heertum), Van de Pavert, Tutuarima (76. Baas); Lieftink, Opoku (66. Hamdaoui), Dekker (76. Schuurman); Van Mieghem, Seuntjens © en Verbeek (81. Konings).

Opstelling Roda JC Kerkrade: Roulaux; Marzo, Luijckx ©, Lambrix (67. Jensen), Absalem; Klaasen, Vossebelt, Pflücke; Goppel (62. Falkenburg), Alberg (67. Remans) en Iannou (67. Souren).