De Graafschap boekt op de valreep nipte overwinning op Jong PSV

De Graafschap heeft vrijdagavond op een akelig lege De Vijverberg een nipte overwinning geboekt op Jong PSV. De mannen van trainer Mike Snoei wonnen met 2-1 van de beloftenploeg van PSV. De Superboeren kwamen voor de rust op een 0-1 achterstand via Dennis Vos, maar in de slotfase van de eerste maakte Ralf Seuntjens weer gelijk uit een strafschop. In de absolute blessuretijd zorgde Seuntjens met zijn tweede goal uiteindelijk nog voor een zege.

Gelijke stand

Voordat de wedstrijd begon werd er één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de begon oktober overleden 'vrijwilliger van het eerste uur' Herman Vermeer, die sinds 1961(!) in verschillende functies als vrijwilliger actief was voor De Graafschap. De Superboeren begonnen met dezelfde elf spelers als die afgelopen maandag ook startten in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport (1-2). De Graafschap probeerde vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief te pakken, maar slaagde daar uiteindelijk niet in. Na tien minuten werd Seuntjens wel gevaarlijk met een schot op doel waarna uit de opvolgende hoekschop geen gevaar ontstond. In het vervolg ontstond een fase waarin beide ploegen elkaar in evenwichtig hielden en er weinig kansen werden gecreëerd. Vlak voor de twintigste minuut werd Jong PSV gevaarlijk en moest Rody de Boer een schot van Robin Schoonbrood pareren.

In het tweede deel van de eerste helft gebeurde er weinig op De Vijverberg, maar in de slotfase gebeurde er opeens het nodige. Mohamed Hamdaoui speelde Seuntjens in, maar de spits kwam niet tot een schot op doel. Amper twee minuten later kreeg De Graafschap een domper te verwerken toen Vos vlak voor de rust de 0-1 tegen de touwen werkte. De Graafschap wist echter snel weer een gelijke stand op het bord te zetten daar Seuntjens op slag van rust de 1-1 binnenschoot via een strafschop, die werd gegeven nadat Mohamed Hamdaoui werd neergelegd in het strafschopgebied.

Seuntjens op de valreep

In het eerste kwartier van de tweede helft had De Graafschap het betere van het spel en het zette Jong PSV onder druk, maar de jonge Eindhovense ploeg bleef relatief eenvoudig overeind. In het laatste deel van de wedstrijd gebeurde er weer wat meer op De Vijverberg. Zo'n twintig minuten voor tijd zag bijvoorbeeld Hamdaoui een vrije trap van ver net naast gaan en enkele minuten later was Seuntjens dichtbij de 2-1. De spits schoot echter over van dichtbij.

In de slotfase drongen de bezoekers nog een beetje aan en werden ook een aantal keren dreigend voor het doel van De Boer. De Graafschap werd daarentegen ook gevaarlijk via Toine van Huizen, die de bal plots voor zijn voeten kreeg en via een omhaal over het doel werkte. Zo'n twee minuten voor tijd kon Richard Ledezma vanaf randje zestien gevaarlijk uithalen, maar De Boer zag tot zijn opluchting net voorlangs gaan. In de absolute slotfase van de vijf minuten durende blessuretijd wist De Graafschap uiteindelijk de winst binnen te slepen. Seuntjens kreeg de bal uit een corner voor zijn voeten en schoot onberispelijk raak: 2-1. Dat was ook de eindstand waardoor De Graafschap weer drie punten kon bijschrijven.

Mike Snoei: "Zit enorm veel karakter in deze ploeg"

"Een uur lang vond ik het goed. Wij hebben best nog aardig wat kansen gecreëerd en bij vlagen was het best redelijk, maar we kunnen en moeten beter. Als je Jong PSV lang in de wedstrijd houdt, dan wordt het spannend. De winnende bleef best lang uit. We hebben echter weer enorm aanvallend gewisseld, maar uiteindelijk duurde het wel heel lang voor de winnende viel. Er is genoeg verbetering mogelijk, maar er zit enorm veel karakter in deze ploeg en heel veel strijd", zei Snoei. "Het moet veel beter. De wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (4-0, red.) van een paar weken geleden was bijna perfect en dat moet de standaard zijn. De standaard moet hoger en daar streven we echt naar."

De Graafschap - Jong PSV: 2-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Vos (42.), 1-1 Seuntjens / strafschop (44.), 2-1 Seuntjens (90+4.)

Arbiter: Bos | Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: De Boer; Lelieveld, Van Huizen, Van de Pavert, (46. Van Heertum), Tutuarima; Lieftink, Opoku (76. Konings), Schuurman (68. Verbeek); Van Mieghem, Seuntjens © en Hamdaoui (83. Mystakidis).

Opstelling Jong PSV: Müller; Sambo (58. Zeegers), Luis Felipe (77. Kreekels), De Haas, Vos (58. Gloster); Matuta, Ledezma, Schoonbrood (77. Kristinsson); Kjolo, Saibara en Toure (65. Timan).

Gele kaart(en) De Graafschap: Verbeek (78.)

Gele kaart(en) Jong PSV: Luis Felipe (20.), Sambo (35.), Zeegers (83.), Timan (85.), Kjolo (87.)