De Graafschap boekt heerlijke 0-4 zege bij Helmond Sport

De Graafschap heeft vrijdagavond een heerlijke 0-4 zege geboekt op bezoek bij Helmond Sport. In Brabant stonden de Superboeren bij rust al met 0-2 voor na goals van Jasper van Heertum en Başar Önal en in de tweede helft voerde Camiel Neghli met twee doelpunten de score verder op.

Sterke eerste helft

Gesteund door bijna 300 Superboeren in het uitvak begon De Graafschap sterk aan het uitduel in Brabant. Bij de formatie van trainer Jan Vreman stond Johnatan Opoku in de basis omdat Mees Kaandorp met een blessure ontbrak. Binnen een minuut spelen kreeg Camiel Neghli de eerste kans, maar zijn uithaal eindigde in de handen van Helmond-doelman Mike Havekotte. Even later maakte Sam Hendriks wel de 0-1, maar de aanvaller bleek buitenspel te staan. Een doelpunt van Giovanni Korte werd eveneens afgekeurd; ook vanwege buitenspel. In de twaalfde minuut bleek echter dat driemaal scheepsrecht is. Jasper van Heertum verlengde een vrije trap van Danny Verbeek doeltreffend en zette de openingstreffer op het bord. Na een prima mogelijkheid voor Opoku (schuiver in handen van Havekotte) zorgde invaller Başar Önal - die in de ploeg was gekomen voor de geblesseerde Verbeek - voor de 0-2. Kort voor de rust sneed de behendige aanvaller naar binnen en verschalkte hij Havekotte op mooie wijze.

Fantastische goals Neghli

In de tweede helft was de opdracht duidelijk; de 'nul' vasthouden en meer kansen verzilveren en zo de score uitbreiden. Dat lukte na ruim een kwartier spelen, toen Neghli de 0-3 maakte. De middenvelder haalde heerlijk uit en schoot met buitenkant rechts hard raak in de kruising. Korte had vervolgens, na een prima bal van Önal, de vierde treffer op zijn schoen maar zag dat Havekotte tijdig ingreep. Önal en Korte kregen mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar Havekotte voorkwam een verdere achterstand voor zijn ploeg. In het restant van de wedstrijd lukte het de ploeg van Vreman ook om de 0-4 op het bord te zetten. Met een fantastische uithaal maakte Neghli zijn tweede doelpunt van de avond en zette hij daarmee de kroon op het werk.

Helmond Sport - De Graafschap: 0-4

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jasper van Heertum (12.), 0-2 Başar Önal (43.), 0-3 Camiel Neghli (62.). 0-4 Camiel Neghli (90+2.)

Arbiter: Martens | Toeschouwers: 2.319

Opstelling Helmond Sport: Havekotte; Reith, Breugelmans (28. Fosu-Mensah), Van der Meer ©, Van der Sluijs; De Bie (28. Houttequiet), Bosiers, Van Hove (69. Vereijken); Beekman (57. Van Keilegom) en Seys (57. Goselink).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert © (72. Baas), Fortes; Opoku, Schuurman, Neghli; Verbeek (34. Önal / 86. Bouihrouchane), Hendriks (72. Haen) en Korte (72. Lukassen).

Gele kaart(en) Helmond Sport:Van Hove (3.), Van der Meer (54.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Lelieveld (70.)