De Graafschap boekt eerste zege van het seizoen bij MVV Maastricht

De Graafschap heeft vrijdagavond op bezoek bij MVV Maastricht de eerste zege van het seizoen geboekt. In het Zuiden van het land eindigde het duel in een 1-3 overwinning, dankzij doelpunten van Joey Konings, Giovanni Korte en Johnatan Opoku (strafschop).

Drie goals

Trainer Reinier Robbemond wijzigde zijn basisteam niet ten opzichte van het duel met Roda JC Kerkrade van vorige week. Jeffry Fortes, die gisteren een contract tekende, nam plaats op de reservebank. En in het uitvak waren een kleine 200 Superboeren aanwezig - voor het eerst sinds lange tijd dus ook weer samen D'RAN in uitwedstrijden! De Graafschap begon goed in Stadion De Geusselt en kreeg via Opoku de eerste mogelijkheid. Na een klein kwartier zorgde Konings voor de 0-1, nadat MVV Maastricht-doelman Thijmen Nijhuis de bal losliet op een poging van Elmo Lieftink. Lang konden de Superboeren niet van de voorsprong genieten, aangezien Sven Blummel met een strakke uithaal voor de 1-1 tekende. Luttele minuten later kwam De Graafschap weer op voorsprong, toen Danny Verbeek met een uitstekende actie Korte bediende. De linksbuiten had weinig moeite om de bal binnen te tikken (1-2). In de laatste minuten van de eerste helft werd de thuisploeg een aantal keer dreigend, maar voorkwam keeper Hidde Jurjus grote kansen voor MVV.

Beslissing valt

Drie minuten na rust was Konings dicht bij zijn tweede treffer van de avond, maar helaas ging de bal net voorlangs. In het vervolg van de wedstrijd gebeurde er beduidend minder dan in de eerste helft. MVV ging op zoek naar de 2-2, terwijl De Graafschap de wedstrijd wilde beslissen door de 1-3 te maken. Met nog een kwartiertje te spelen kregen de Superboeren een strafschop, toen MVV’er Allan Delferriere een overtreding maakte en met rood van het veld werd gestuurd. Opoku benutte het buitenkansje en zorgde voor de derde Doetinchemse treffer. In de slotfase hadden Julian Lelieveld en Jesse Schuurman de 1-4 op hun schoen, maar die viel niet. Zo pakte De Graafschap in Maastricht de eerste drie punten van het seizoen – met een feestje met onze supporters in het uitvak tot gevolg!