De Graafschap bemachtigt vijfde overwinning op rij in Helmond (video prachtige goals)


De Graafschap bemachtigt vijfde overwinning op rij in Helmond (video prachtige goals)

De Graafschap heeft een mooie 0-2 zege geboekt op bezoek bij Helmond Sport. Het was alweer de vijfde zege op rij voor de ploeg van Henk de Jong - en de derde in de vierde periode. Bryan Smeets en Anthony van den Hurk maakten de goals.

Veel vertrouwen

De Graafschap begon met vertrouwen aan het uitduel met Helmond, dat al zeven duels op rij niet had gewonnen. De Superboeren draaien daarentegen steeds beter, met vier zeges op rij tot gevolg. Bij Helmond zaten vier veldspelers op de bank, mede doordat vijf krachten ontbraken door uiteenlopende blessures. Toch kwam het eerste schot van de wedstrijd van de thuisploeg, maar Jordy Thomassen mikte naast.

Fraaie 0-1 Smeets

Na zeven minuten klonk er aan de andere kant en in het uitvak wel gejuich toen Bryan Smeets de 0-1 tegen de touwen mikte. Na een pass van Anthony van den Hurk kapte en draaide Smeets, waarna hij met links en via de onderkant van de lat voor de 0-1 zorgde. Vervolgens werden weinig kansen gecreëerd door beide ploegen, op een vrije trap van Mark Diemers na. Filip Bednarek greep ook nog eens daadkrachtig in.

Van den Hurk: weer raak

Vlak voordat de eerste helft eindigde maakte Van den Hurk er 0-2 van. Hij schoot knap raak na een dieptepass van Kevin van Diermen en heerlijke assist van Piotr Parzyszek. De Graafschap was voor rust dus uiterst effectief bij Helmond, dat heel weinig creëerde. In de tweede helft werden ook niet veel kansen genoteerd. Op een gegeven moment gooide Helmond het over een andere boeg door met drie verdedigers te gaan spelen.

Geen derde goal

Parzyszek kreeg halverwege de tweede helft bijna de kans op de 1-2, maar Jason Bourdouxhe voorkwam zijn twintigste competitiegoal. Aan de andere kant mikte Ten Den maar net naast. Toch leek de zege van De Graafschap, de eerste in Helmond sinds oktober 2010, niet meer in gevaar te komen. De ploeg van De Jong kon blijven counteren en er lag heel veel ruimte, maar De Graafschap vergat de 0-3 te maken. Het bleef dan ook bij 0-2.

Helmond Sport - De Graafschap 0-2

Arbiter Gerrets | Toeschouwers: 1.011

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Bryan Smeets (7.), 0-2 Anthony van den Hurk (42.)

Opstelling Helmond Sport: Kaya; Verkennis (52. Strijbosch), Warmolts, Janzen, Justiana; Hiwat (72. De Boom), Edwards, Bourdouxhe (84. Eisden), Zeldenrust; Thomassen en Ten Den.

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will (87. Straalman), Lammers, Van Diermen, Linthorst, Driver; Diemers, Smeets, Klaasen (65. Koolhof); Parzyszek en Van den Hurk (56. Van Mieghem).

Gele kaart(en) Helmond Sport: Verkennis (21.), Edwards (84.), Janzen (89.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Driver (90.)

Rode kaart(en) Helmond Sport:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonder:


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht