Daryl van Mieghem: "We laten zien dat we mee kunnen doen in de top"


Daryl van Mieghem: "We laten zien dat we mee kunnen doen in de top"

Daryl van Mieghem was gisterenavond een plaag voor de Amsterdamse defensie. De rechtsbuiten van De Graafschap had met een goal en een assist een groot aandeel in de zege van de Superboeren. Daarnaast was hij ook nog betrokken bij de penalty die Van den Hurk onberispelijk binnenschoot.

"We hebben het heel goed gedaan"

De intenties van De Graafschap waren meteen duidelijk: Jong Ajax niet aan voetballen toe laten komen. Het team van De Jong voerde die opdracht perfect uit. "We wilden Ajax niet laten voetballen. Je moet hier niet gaan inzakken, want dan kom je in een rondo terecht. Ik denk dat we het heel goed hebben gedaan. We hebben vol druk gezet op Ajax en hun de fouten laten maken. Daarvan hebben wij geprofiteerd." 

"Lekkere wedstrijd"

Van Mieghem passeerde veelvuldig zijn directe tegenstander, waardoor er gevaar ontstond. "Het was een lekkere wedstrijd. Er lag veel ruimte achter de verdediging. Een assist, een doelpunt en een penalty meegekregen dus daar ben ik heel blij mee." Het doelpunt van de rechtsbuiten was misschien wel de mooiste van de avond. Na een bekeken pass van Diemers lifte Van Mieghem de bal over de keeper van Jong Ajax heen. 

Kraker tegen NEC

Voor de tweede week op rij wint De Graafschap van een team uit de top vijf van de Jupiler League. Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen NEC op het programma. "We laten zien dat we mee kunnen doen in de top van de Jupiler League. Ik hoop dat we deze lijn door kunnen trekken. Over twee weken spelen we hopelijk in een uitverkocht huis tegen NEC. Dan kunnen we laten zien dat we echt gaan meedoen."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht