U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Compilatie Veur Altied een prijzenkast vol verhalen (video)


De theatervoorstelling Veur Altied trok begin januari 1600 bezoekers naar Schouwburg Amphion. Op onze website en socials is ter gelegenheid van de 65-jarige verjaardag van De Graafschap een compilatie te zien van het theaterstuk.

De theatervoorstelling is door supporters samengesteld ter gelegenheid van het 65-jarige jubileum van De Graafschap. De Doetinchemse eredivisionist zag op 1 februari 1954 het levenslicht. De voorstelling is een ode aan de mensen achter de club: naast spelers en trainers vooral ook de supporters en vrijwilligers. In twee keer drie kwartier theater ziet de toeschouwer naast iconische personages uit het verleden, vooral ook de ‘gewone’ gezichten achter de clubhistorie de revue passeren.

Rode draad in de voorstelling vormen een opa en kleinzoon, gespeeld door oud-speler Cor Peitsman (65) en de 10-jarige Stef Kuijpers, jeugdspeler van De Graafschap en gezicht op de seizoenskaart van vorig seizoen. Zij nemen de toeschouwer mee langs de helden, de antihelden, het amateurisme en de zelfspot rondom de club. Ben Kamperman, zoon van een van de cluboprichters vertelt over de start van profvoetbal in Doetinchem, oud-speler Rogier Meijer brengt een ode aan zijn oma Tante Lien Koolenbrander, en Erik Hagelstein bezingt het klassieke vader-zoon-gevoel in het speciaal voor de voorstelling geschreven nummer Samen Gaon. De Gelderlander journalisten Raymond Willemsen en Domien Esselink stonden ook op het podium: zij gaven een bloemlezing van amateuristische taferelen rondom de club. Een van de hoogtepunten van de voorstelling was de minutenlange ovatie voor de zieke cult-trainer Simon Kistemaker. Zijn afwezigheid werd opgevangen door een presentatie van zijn biograaf Yoeri van den Busken.

Veur Altied

Veur Altied is geinitieerd en geproduceerd door Graafschap-supporters Dennis van Amerongen, Eddy Buiting, Maarten Hagelstein en Sjoerd Weikamp, en uiteindelijk in samenwerking met Schouwburg Amphion, dat ook 50 jaar bestaat, op de planken gebracht. Wim Maatman heeft de voorstelling geregisseerd. De registratie is verzorgd door Patrick Spoel van Spoel Media.

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/dtEhIzGeGFU


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner