U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Charlison Benschop: "De eerste goal is altijd een beetje speciaal"


Moegestreden ging Charlison Benschop in de 72e minuut naar de kant tegen PEC Zwolle (0-3). De grote, sterke spits was niet van de bal te krijgen en beloonde zijn goede spel met een doelpunt. Scoren voor De Graafschap deed hij nog niet eerder. Benschop was blij dat het eindelijk raak was.

Sterk aanspeelpunt

Benschop viel op in Zwolle door zijn balvastheid. Dat gaf De Graafschap de gelegenheid om door te voetballen en kansen te creëren. "Dat is een van mijn sterke punten: wanneer je mij aanspeelt en daarna doorvoetballen. Het zijn dingen waar we op trainen. Dat het in de wedstrijd lukt is top", concludeerde Benschop na afloop. Hij kreeg de afgelopen weken al meermaals te horen waar de doelpunten bleven. "De eerste goal is altijd een beetje speciaal. Ik probeer belangrijk te zijn voor het team en dan komen de goals vanzelf."

Einde doelpuntendroogte op vreemde bodem

Voor De Graafschap kwam er in het MAC³PARK stadion een einde aan de doelpuntendroogte. Youssef El Jebli was de laatste Superboer die scoorde in een uitwedstrijd, op 21 oktober van het vorige jaar tegen Fortuna Sittard. De Graafschap speelde geconcentreerd en met durf. Benschop vindt dat De Graafschap niet bang hoeft te zijn in uitwedstrijden. "Ik vind het zonde. We kunnen ook in uitwedstrijden goed voetballen. De supporters steunen ons altijd 100%. Ik denk dat we meer lef moeten tonen als we uit spelen. Dat hebben we vanavond gedaan."

Uitstapje pakt goed uit

De spits maakt al een goede sier bij de selectie in aanloop naar het uitduel. Benschop koos er niet voor om een liedje te zingen toen hij arriveerde, maar besloot de selectie mee te nemen naar Schalke'04 - Manchester City. "Het heeft goed uitgepakt. Daar ben ik blij om. Normaalgesproken als je nieuw bent dan zing je of doe je een dansje." Het uitstapje sorteerde meteen effect. "Dus we gaan volgende week weer", grapte de doelpuntenmaker.

{asset:34327:url}


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner