Gregor Breinburg scoort tegen zijn oude ploeg, maar 'ging liever met drie punten naar huis'


Gregor Breinburg scoort tegen zijn oude ploeg, maar 'ging liever met drie punten naar huis'

Het was te mooi om waar te zijn: op je verjaardag spelen tegen je oude club, scoren en drie punten pakken in de streekderby tegen NEC. Gregor Breinburg deed maandagavond met De Graafschap alles behalve dat laatste. De Graafschap verspeelde onnodig punten (1-1) en dat weet de middenvelder zelf ook: “We hebben het aan ons zelf te wijten.”

Goal uit het niets

De wedstrijd begon rustig voor De Graafschap met de meeste kansen voor NEC, tot er uit het niets een goal viel: “De bal viel goed voor mijn voet en ik haalde uit. Het doelpunt kwam net op een goed moment, want NEC was daarna ook even de kluts kwijt. Eigenlijk hadden we toen meteen de 0-2 moeten maken. Dan hoefden we de wedstrijd alleen nog maar te controleren”, aldus Breinburg, die weer in de basis stond na een week afwezigheid door de interlandperiode.

Veel kansen

Ondanks de goal speelde De Graafschap een mindere eerste helft, maar herpakte zich goed volgens de 28-jarige middenvelder: “Het positiespel van de eerste helft moest echt beter en dat lukte na rust gelukkig ook. We konden weer combineren, kregen meer balbezit en konden sneller de andere kant zoeken. We kregen goede kansen en moeten we gewoon de tweede, derde, misschien wel vierde kans erin schieten. Dan was het een hele andere wedstrijd geworden.”

Verhaal gaat verder onder de foto

24-KA_7674.JPG

Alles of niets voor NEC

De Nijmeegse ploeg kon profiteren van de gemiste mogelijkheden van de Superboeren en dat kon Breinburg zien aankomen: “Je weet dat NEC er nog in gelooft en alles of niets gaat spelen zolang het 0-1 blijft. Ze bleven de bal maar naar voren pompen en dat maakte het een fysiek zware pot, vooral in de slotfase. Uiteindelijk valt de bal net verkeerd, wordt hij doorgekopt en heb je misschien net een miscommunicatie achterin. Dan staat het opeens 1-1. Het is zuur en vooral als je zo laat nog gelijkspeelt, maar het gebeurt helaas.”

Optimisme

“We zouden hele goede zaken doen met een overwinning, maar we moeten ook niet al te negatief zijn. We hebben hard gewerkt, de supporters blijven fantastisch en we zijn nog steeds ongeslagen. Het is alleen wel van belang dat we als ploeg altijd kritisch blijven. We staan er goed voor, alleen moeten we zorgen dat we niet zo vaak de wedstrijd weggeven zoals we dat vanavond deden.”


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Overige informatie