BAS Ballon Man of the Match Toine van Huizen: "Hoop dat ik het hele seizoen zo kan blijven presteren"


BAS Ballon Man of the Match Toine van Huizen: "Hoop dat ik het hele seizoen zo kan blijven presteren"

Toine van Huizen doet het goed. De 29-jarige verdediger scoorde in de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht en werd vrijdagavond tegen FC Volendam (3-0) Man of the Match. Daarbovenop heeft De Graafschap ook nog nul doelpunten tegen in deze beste seizoensstart ooit.

Goede start

Na drie gewonnen wedstrijden kun je tevreden zijn met de stand van zaken, zo weet ook van Huizen: "We hebben in ieder geval geschiedenis geschreven met deze beste competitiestart. Dat is mooi toch? Het is een goede start met acht doelpunten voor en nul tegen, alleen hebben we nog vrij weinig, met maar drie overwinningen dus moeten we blijven presteren."

Enkele problemen

De ploeg van trainer Mike Snoei liet tegen FC Volendam zien dat het voetballend goed uit de voeten kan, maar had nog enkele problemen tegen de Palingboeren, voordat De Graafschap de overwinning over de streep trok. "We wilden hoge druk op de bal zetten bij de tegenpartij, alleen het ging niet helemaal van harte. Hierdoor ontstond er veel ruimte op het middenveld waardoor Volendam gevaarlijk kon worden. We waren van tevoren gewaarschuwd voor hun snelle aanvallers, dus hier konden we absoluut niet verslappen. Gelukkig bleven wij wel kansen creëren en vond ik dat Volendam niet echt grote kansen heeft gehad hierdoor", aldus van Huizen.

toine-van-huizen-II.jpeg

Man of the Match

Door het goede verdedigende werk werd de verdediger, die deze zomer overkwam van Telstar, door onze supporters verkozen tot Man of the Match. Een mooie beloning voor zijn prestaties. "Je kan het slechter treffen. Het is hartstikke leuk om Man of the Match te worden. Helaas koop ik hier nog weinig voor en hoop ik gewoon het hele seizoen te blijven presteren als vandaag en dat zal ik moeten doen met het hele team. Dat is het allerbelangrijkste", zegt Van Huizen.

'Geen makkelijke tegenstanders'

De Graafschap gaat een aantal lastige weken tegemoet met NEC en Jong Ajax op het programma, maar ook het duel met TOP Oss wil Van Huizen niet vergeten. "Het wordt een lastige wedstrijd volgende week vooral ook omdat we uit spelen. Het kan maf lopen in deze competitie, je hebt geen makkelijke tegenstanders. Kijk maar naar Volendam, die wonnen vorige week van Roda JC met 4-0 en verliezen weer van ons. Ik zie natuurlijk ook dat het niet onmogelijk is voor ons om te winnen als ik kijk naar de afgelopen weken. We hebben een paar hele goede voetballers in de groep wat het ook weer makkelijker maakt voor mij als verdediger. Daarnaast hebben we een lekkere groep om mee te werken en we weten allemaal wel hoe het werkt in het betaald voetbal. Gelukkig zie je dat ook terug in het veld."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Overige informatie

Agenda

Er staat op dit moment niks op de agenda.