BAS Ballon Man of the Match Mohamed Hamdaoui: "Lekker om weer te kunnen spelen"


BAS Ballon Man of the Match Mohamed Hamdaoui: "Lekker om weer te kunnen spelen"

Mohamed Hamdaoui was tegen FC Eindhoven (4-0) weer terug bij de wedstrijdselectie en dat heeft De Graafschap geweten. De aanvaller, die uitviel in het duel met Jong Ajax, scoorde vrijdagavond met zijn één meter zeventig lang met zijn hoofd en zorgde voor een assist op ploeggenoot Gregor Breinburg: "Ik heb het redelijk gedaan volgens mij, daar ben ik blij om", zei Hamdaoui lachend na afloop van de wedstrijd tegen FC Eindhoven.

Race tegen de klok

Voor de wedstrijd was het nog spannend of de 26-jarige aanvaller überhaupt kon spelen: "Het was wel een race tegen de klok om deze wedstrijd te halen. Maandagavond tegen NEC zou veel te vroeg zijn en daarom hadden we deze wedstrijd als doel om weer te spelen. Ik ben nog niet voor honderd procent fit, maar ik heb kunnen spelen en daar ben ik blij mee", aldus Hamdaoui.

Vanaf rechtsbuiten

In verband met blessures in de ploeg van trainer Mike Snoei verhuisde de aanvaller naar de rechtervleugel. Dat is niet zijn favoriete plek, zegt Hamdaoui: "Normaal speel ik vanaf links, maar het moest deze wedstrijd gewoon even. Ik kom denk ik nog redelijk vanaf rechts uit de voeten waar andere ploeggenoten toch beter vanaf het middenveld of vanaf links uitkomen. De trainer weet gelukkig dat de linkerkant mijn voorkeur heeft, alleen wilde hij het tegen Eindhoven op deze manier en daar heb ik vrede mee."

Verhaal gaat verder onder foto

Hamdaoui-vs-Eindhoven.jpg

Goede combinaties

Ook vanuit een andere positie kon Hamdaoui goed combineren en hij was daarom ook tevreden met het spel. "We hebben veel voetballers die balvast zijn, het is dan zonde om de lange bal te gaan spelen dus kies je ervoor om te combineren. Ik ben blij met het voetbal en de speelwijze in de eerste helft. De tweede helft ging iets minder, omdat we slordiger waren, maar gelukkig konden lieten we FC Eindhoven geen kansen creëren uit de counters waar ze normaal gesproken goed in zijn."

Tevreden met eigen spel

Hamdaoui kan ook tevreden terugkijken op zijn eigen prestaties. "Ik ben blij dat ik wat rendement heb mogen halen. Ik heb kansen kunnen creëren en ik heb een assist en een goal te pakken. Ik had misschien een extra goal mogen maken, maar dit is al goed voor het vertrouwen", zegt de BAS Ballon Man of the Match, die de ervaringen van afgelopen week meeneemt naar Roda JC Kerkrade. "Met drie wedstrijden in een week was dit een drukke periode. Tegen NEC hadden we moeten winnen, maar gelukkig kregen we vanavond wel wat we verdienen. We kunnen dus met een goed gevoel naar volgende week gaan en het voetbal uit de eerste helft doorzetten."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht