U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Anthony van den Hurk bezorgt De Graafschap punt: "Bal zat mooi in 't hoekje"


Dankzij het doelpunt van Anthony van den Hurk nam De Graafschap maandag een punt mee uit Eindhoven. De aanvaller maakte vlak voor tijd de meer dan verdiende 2-2 op bezoek bij Jong PSV en zorgde voor blije gezichten bij de Superboeren.

Fraaie kopgoal

Voor rust was de spits tweemaal dichtbij een doelpunt, maar de paal en een PSV-speler voorkwamen een treffer. "Van die twee kansen had ik er minimaal één moeten maken”, sprak Van den Hurk na afloop in de catacomben van De Herdgang. Twee minuten voor tijd kopte hij een afgemeten voorzet van Andrew Driver raak. "Het was een lastige hoek, maar ik heb er het maximale uitgehaald. De bal viel mooi in het hoekje", jubelde de goalgetter. "Ik kan goed koppen en heb redelijk veel gescoord met m'n hoofd."

Van den Hurk blijft scoren

Met zes doelpunten maakte Van den Hurk de afgelopen weken in de voorbereiding al een prima indruk en die goede lijn zette hij in Eindhoven voort. "Het is lekker dat ik alsnog een goal kon maken. Als aanvaller wil je graag dat het eerste doelpunt in de competitie snel valt. Die heb ik nu al gelukkig te pakken. Dat is alleen maar goed", zei Van den Hurk, die zag dat De Graafschap meer verdiende. "We hadden, gezien de kansenverhouding, zelfs verdiend om te winnen."

Spel geeft vertrouwen

De Graafschap liet op het kunstgras van De Herdgang verzorgd positiespel zien en creëerde een groot aantal kansen. "Het spel zag er bij vlagen goed uit", vond ook Van den Hurk. "Ik denk dat we met z'n allen kritisch moeten blijven. Na afloop overheerste in de kleedkamer het gevoel dat er meer in zat. We hebben - gezien het spel - niet genoeg gescoord. Toch zijn we uiteindelijk blij met het punt en werken we met vertrouwen naar het duel met SC Cambuur."

Na afloop van de wedstrijd dook er een racistisch bericht op, waarbij iemand uit België die waarschijnlijk door de late goal van Anthony geld misliep door verkeerd in te zetten bij het gokken, zijn gram haalde op de aanvaller. Anthony plaatste het bericht op zijn socials om een discussie op te wekken over racisme. De aanvaller besloot in overleg met de club om verder geen actie te ondernemen en zich in de media te onthouden van commentaar.  "Door het plaatsen van dit bericht op zijn eigen social media heeft Anthony een discussie op gang gebracht. Dat was ook zijn primaire doel. Hij wil in alle rust toewerken naar de wedstrijd van vrijdag tegen Cambuur. Als club keuren wij racistische uitlatingen ten zeerste af. We hebben Anthony vrijgelaten in zijn beslissingen in deze. Als hij aangifte had willen doen, hadden wij hem daarin uiteraard gesteund", aldus persvoorlichter Marc Teloh.

{asset:24985:url}


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner