Aanvoerder Ralf Seuntjens: "1-1 is een terechte uitslag"


Aanvoerder Ralf Seuntjens: "1-1 is een terechte uitslag"

Aanvoerder Ralf Seuntjens moest het afgelopen week doen met één punt voor zijn ploeg. Na het verlies bij Jong AZ op maandagavond en het gelijke spel afgelopen zondag in de derby tegen Go Ahead Eagles kon de spits terugkijken op een lastige week voor zichzelf en voor de ploeg. Toch blijft Seuntjens positief ingesteld: "Natuurlijk is één punt zonde, maar er is geen man overboord."

Ongelukkige kansen

Die derby, die eindigde in 1-1, ging volgens Seuntjens gelijk op, maar waren de Superboeren zelfs de iets betere ploeg: "Je zag dat Go Ahead vaker achteruit liep en dat wij wat dwingender speelden. Het was af en toe wel wat wanhopig. Toen Stef (Nijland) in het veld kwam, merkte je dat we wat comfortabeler werden voorin aan de bal, we gingen ook wat meer combineren. Ongelukkig dat de kansen er dan niet in gaan, want we hadden zeker wat schoten." Ondanks dat de zelf gecreëerde kansen er niet in gingen, kreeg De Graafschap wel wat hulp. Scheidsrechter Bas Nijhuis floot in de 82e minuut voor een strafschop die Seuntjens er feilloos in schoot. "Als aanvoerder vind ik dat je moet opstaan op zo'n moment en de penalty moet nemen. Gelukkig schiet ik de bal er dan goed in."

Negen punten

Ondanks de penalty was het helaas niet goed genoeg voor een overwinning, wat betekent dat het gat met SC Cambuur nu vijf punten maakt. "Iedereen baalde natuurlijk wel, maar het siert de ploeg dat we allemaal beseffen dat we voor drie punten hadden moeten gaan." Met nog drie wedstrijden voor de winterstop komt er dus na dit puntenverlies een belangrijke periode aan voor de ploeg: "We moeten de komende wedstrijden gewoon negen punten pakken. Cambuur was misschien niet zo goed hier op De Vijverberg, ze hebben het nu echter wel op de rails, maar we moeten vooral naar onszelf blijven kijken. Wanneer wij nu de maximale score halen, gaan we heel goed de winterstop in", aldus Seuntjens.

01-KA_6977.JPG


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Overige informatie