U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Spetterende afsluiting van De Graafschap Verbindt Naobers-competitie in de gemeente Aalten (video)


Spetterende afsluiting van De Graafschap Verbindt Naobers-competitie in de gemeente Aalten (video)

De Graafschap Verbindt Naobers-competitie is niet zomaar een competitie. Het is een competitie waarin meedoen belangrijker is dan winnen! Kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisscholen konden zich aanmelden in teamverband met minimaal acht spelers. In oktober 2020 startten we in Dinxperlo en in het voorjaar van 2021 in Aalten.

Foto: Figulus Welzijn

Aanmeldingen van prachtige teams kwamen binnen, zoals Shit-on, Badeend en FC Bal op ’t Dak. Meer dan 160 kinderen hebben in de afgelopen periode meegedaan. In de competitie voetbalden ze wekelijks tegen elkaar in teams. Daarbij ging het vooral om respect, fair play en samenwerken. Tijdens de periode kwamen diverse workshops voor de teams voorbij, waaronder weerbaarheid en gezonde voeding. Het allerbelangrijkste is het ‘naoberschap’; klaar staan voor een ander. Kinderen gingen in deze competitie aan de slag met maatschappelijke klusjes, geld inzamelen voor het goede doel en buurt- en wijkbijdragen.

Voor alle onderdelen van de competitie krijgen de teams punten. Vanzelfsprekend is de maatschappelijke bijdrage één van de beste manieren om punten te verdienen om bovenaan te eindigen in het eindklassement. En dat hebben wij geweten... De kinderen in Aalten en Dinxperlo hebben zich enorm ingezet voor hun naobers. Buurten en wijken zijn schoongeveegd, er zijn sportclinics gegeven aan de jongste jeugd, er werd op een creatieve wijze geld ingezameld voor diverse goede doelen. Het was ontzettend mooi was dat één van de speelsters deze week besloot haar vlecht af te knippen voor Stichting Haarwensen.

Wij zijn dan ook ontzettend trots op alle kinderen in de gemeente Aalten en onze lokale samenwerkingspartners. Gisteren werd De Graafschap Verbindt Naobers-competitie afgesloten met de finale en de prijsuitreiking. Niemand minder dan onze speler Jordy Tutuarima, directeur Hans Martijn Ostendorp en Michael Ogubai van de Stichting De Graafschap Verbindt waren voor het uitreiken van de prijzen naar Sportpark Villekamp gekomen.

Dit succes was niet mogelijk geweest zonder de enorme inzet van Stichting Figulus Welzijn Aalten-Dinxperlo, studenten en docenten Sport & Bewegen van het Graafschap College, BrichbouW sportondersteuning en de Talentverbinders in de gemeente en natuurlijk de gastvrijheid en prachtige accommodaties van voetbalverenigingen FC Dinxperlo, AZSV Aalten en SV Bredevoort.

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/qbQHvAQB12A


Overzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Erve Asito, Almelo

Logo heracles
vr
07
okt.
20:00
uur
Degraafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner