U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Rolstoeltennisster Aniek van Koot zet zich in als supporter van Achterhoek in Beweging


Rolstoeltennisster Aniek van Koot zet zich in als supporter van Achterhoek in Beweging

Aniek van Koot, de 29-jarige rolstoeltennisster uit Dinxperlo gaat zich inzetten als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Aniek van Koot wil een inspiratiebron zijn voor Uniek Sporten en Talentontwikkeling in de Achterhoek. Van Koot reist de hele wereld rond om grand slams te spelen en won goud en zilver op de Paralympische Spelen. Vrijdag 1 november wordt ze geïntroduceerd als Supporter van Achterhoek in Beweging tijdens de wedstrijd De Graafschap - Excelsior.

Inspiratiebron voor sporters in de Achterhoek
Achterhoek in Beweging is ervan overtuigd dat Aniek van Koot voor veel sporters in de Achterhoek een inspiratiebron kan zijn. De rolstoeltennisster werd geboren met een aantal afwijkingen aan haar rechterbeen. Eén van de afwijkingen was dat haar rechterbeen een stuk korter was dan haar linkerbeen. “De doktoren in het Radboud-ziekenhuis in Nijmegen hebben geprobeerd om mijn rechterbeen te verlengen. Het onvermijdelijke gebeurde, het ging totaal verkeerd”, volgens Aniek van Koot. De schade aan haar been bleek onherstelbaar. In 2002 werd het rechterbeen van Aniek geamputeerd, ze was toen twaalf jaar. In 2012, tien jaar later, wint ze als rolstoeltennisster twee zilveren medailles tijdens de Paralympische Spelen in Londen. In 2016 wint ze een gouden en zilveren medaille in Rio de Janeiro.

Meedoen met een beperking
Aniek van Koot wil als Supporter van Achterhoek in Beweging een voorbeeld zijn voor anderen en laten zien dat iedereen kan sporten en bewegen. Ook als dit voor mensen met een beperking nog niet vanzelfsprekend is. “Mensen met een beperking hebben ook talenten en moeten gewoon mee kunnen doen. Er is vaak veel meer mogelijk dan mensen denken”, zegt van Koot. De gemeente Aalten vindt het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan Uniek Sporten. “Aniek is inmiddels een bekende Nederlander, maar ook gewoon een Dinxperse die zich nu wil inzetten als supporter van voor de Achterhoekse sport. Dat vind ik fantastisch”, zegt wethouder Hans te Lindert van de gemeente Aalten.

Uniek sporten en talentontwikkeling
Aniek van Koot is niet alleen supporter voor Uniek Sporten, ze heeft ook aandacht voor Talentontwikkeling in de Achterhoek. Ze gaat daarover graag in gesprek en zal zeker ook een bijdrage leveren aan onder andere de Achterhoekse Unieke Spelen. Op vrijdag 1 november introduceert Achterhoek in Beweging Aniek van Koot als rolstoeltennisster en supporter. Aniek is eregast tijdens de wedstrijd Graafschap - Excelsior in stadion de Vijverberg.

Over Achterhoek in Beweging
De Achterhoekse gemeenten(Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Montferland en Winterswijk) werken al sinds 2014 samen binnen het programma Achterhoek in Beweging. Op het gebied van Uniek Sporten is de ambitie is om meer mensen met een beperking structureel te laten sporten in de Achterhoek. Daarvoor wil Achterhoek in Beweging verbindingen leggen en samenwerken met bestaande initiatieven. Omdat te bereiken is een sportloket geopend voor het beantwoorden van sportvragen van mensen met een beperking en het coördineren van begeleiding bij het vinden van de juiste sport via www.achterhoekinbeweging.nl/uniek-sporten.

Foto: Pro Shots

Overzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Erve Asito, Almelo

Logo heracles
vr
07
okt.
20:00
uur
Degraafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner