U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Geslaagde pilot ‘Bewegen naar (detacherings-) werk’


In juni is De Graafschap Verbindt in samenwerking met Laborijn gestart met de pilot ‘Bewegen naar (detacherings-) werk’, speciaal ontwikkeld voor jongeren uit de Participatiewet en Wsw-medewerkers uit de Toekomsthal* van Laborijn.

Het doel was om kandidaten die klaar zijn voor de arbeidsmarkt zichzelf te laten presenteren bij diverse bedrijven. Dit door ze presentatievaardigheden bij te brengen en een extra boost aan zelfvertrouwen mee te geven.

Deelnemers volgden een beweegprogramma bij trainer Jeroen Reintjes, ook werkzaam voor de jeugdopleiding van De Graafschap. Aansluitend volgden de deelnemers een themaprogramma, waarin ze gespreksvoering en presentatievaardigheden leerden. Een actieve formule waarin de trainer van De Graafschap een mooie tandem vormde met de trainers van Laborijn. De deelnemers hebben lef getoond en zijn de nodige uitdagingen aangegaan.

Netwerklunch

De afsluitende bijeenkomst was een netwerklunch met een aantal bedrijven. Corine van Rijn (trainer/re-integratieconsulent Laborijn) vertelt over de netwerklunch en het vervolg van de pilot:

“Michael Ogubai (Manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij De Graafschap) en Jeroen Spruit (Adjunct-directeur Laborijn) verzorgden de aftrap. Na een warming-up van Jeroen Reintjes hebben de deelnemers en bedrijven middels een speeddate kennis gemaakt met elkaar; Seesing Flex, Mainfreight en SB Post waren ruim vertegenwoordigd.
Dit leverde mooie gesprekken en de nodige complimenten voor de deelnemers op. Met een goed verzorgd CV en een duidelijke presentatie brachten ze helder over wie ze zijn, wat ze kunnen/ willen en wat ze nodig hebben om goed te functioneren op een werkplek."

Vervolg

“Naast de nodige tops en tips die de bedrijven mee konden geven aan de deelnemers, zijn er ook vervolggesprekken gepland met twee jongeren. Een van deze jongeren is recent gestart bij Mainfreight in een betaalde baan. De andere is gestart bij Restaurant De Pol. Uit de groep van medewerkers Laborijn (Wsw) zijn er drie nieuwe detacheringen bij Sunday, Tradin en Stichting Aktief.

Voor een eerste pilot een mooi resultaat, welke naar meer smaakt. De Graafschap en Laborijn ‘pakken het balletje samen op’ om in het najaar met een vervolg aan de slag te gaan. We evalueren onze leerpunten en scherpen aan waar nodig. Kortom, wij hebben er veel zin in om ‘de opstelling voor een volgende ronde bekend te maken’ en te zien welke mooie Achterhoekse bedrijven een passende match maken met onze klanten/medewerkers!”

* In de Toekomsthal worden Wsw-medewerkers voorbereid op een detachering bij een reguliere werkgever.


Overzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Stadion De Vijverberg, Doetinchem

Degraafschap
vr
10
dec.
20:00
uur
Helmondsport
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner