U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Aniek van Koot op De Vijverberg​ gehuldigd voor haar tennisprestaties


Aniek van Koot op De Vijverberg​ gehuldigd voor haar tennisprestaties

Onder het toeziend oog van duizenden voetbalsupporters werd Aniek van Koot vrijdagavond op De Vijverberg gehuldigd voor haar tennisprestaties. De 29-jarige rolstoeltennisster uit Dinxperlo werd voorafgaand aan de wedstrijd De Graafschap - Excelsior gehuldigd door Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap, en de Aaltense wethouder Hans te Lindert.

Bijzondere prestaties

De stadionspeaker van De Graafschap vroeg voorafgaand aan de wedstrijd of Aniek van Koot naar de middenstip wilde komen. De Achterhoekse rolstoeltennisster kreeg daar niet alleen een warm applaus van alle supporters, maar werd ook gehuldigd voor haar bijzondere sportprestaties als rolstoeltennisster. Zowel Hans Martijn Ostendorp als Hans te Lindert spraken hun bewondering uit voor haar tenniscarrière en de successen die ze die daarin heeft behaald. Aniek van Koot won Wimbledon in 2019. Het was de derde Grand Slam-titel die ze met haar enkelspel won. In de damesdubbel won ze al 14 Grand Slam-titels. Eerder al won ze zilver in Londen (2012) en Olympisch goud in Rio de Janeiro (2016) met haar dubbelpartner. In het afgelopen tennisseizoen heeft Van Koot de ‘seizoensgrandsalm’ heeft voltooid: álle grandslam-titels in het dames-dubbel gewonnen in één seizoen.

Tekst gaat verder onder de Tweet

Inspiratie voor velen

Zowel Hans Martijn Ostendorp als Hans te Lindert gaven tijdens haar huldiging aan dat Aniek van Koot een inspiratie is voor velen. Na de amputatie van haar been als 12-jarige meisje ontwikkelde ze zich tot topsporter. Inmiddels reist ze de hele wereld over. Om ook andere sporters te inspireren met haar verhaal is Aniek van Koot ook ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Ze wil laten zien dat iedereen kan sporten en bewegen. Ook als dit voor mensen met een beperking nog niet vanzelfsprekend is. “Mensen met een beperking hebben ook talenten en moeten gewoon mee kunnen doen. Er is vaak veel meer mogelijk dan mensen denken”, zegt van Koot. Het komende jaar zal Aniek van Koot als Supporter van de Achterhoekse sport een bijdrage leveren aan verschillende evenementen en bijeenkomsten die in de Achterhoek te zien zijn.

Koot-JKP_5682.JPGOverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Erve Asito, Almelo

Logo heracles
vr
07
okt.
20:00
uur
Degraafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner