Nieuws


De Graafschap Verbindt Naobers

De Graafschap Verbindt Naobers

Hoe kun je als stichting opgericht door een betaald voetbalorganisatie bijdragen aan de gezondheid en vitaliteit van de Achterhoekse jeugd? Stichting De Graafschap Verbindt koos voor een samenwerking met Figulus Welzijn. Figulus Welzijn wilde starten met www.vitaalbad.nl, een website met overzicht van alle activiteiten voor inwoners in de gemeente Aalten. De stichting De Graafschap Verbindt had de ambitie om een lokale streetleague te ontwikkelen, met maatschappelijke betekenis. Dus al snel was het initiatief 'De Graafschap Verbindt Naobers' geboren, een naschools programma waarbij jongeren van 10 tot 14 jaar kosteloos deelnemen aan een lokale voetbalcompetitie in combinatie met maatschappelijke activiteiten en het volgen van workshops.

Lees verder


Kanjers G-toernooi 5 september

Kanjers G-toernooi 5 september

Op zaterdag 5 september 2020 organiseert De Graafschap in samenwerking met stichting Kanjers voor Kanjers een voetbaltoernooi voor spelers met een beperking (jeugd en senioren). Het toernooi wordt gehouden op Sportpark Zuid in Aalten, tevens de thuishaven van Kanjers voor Kanjers. De wedstrijden worden volgens reguliere KNVB regels gespeeld en teams spelen 7x7. De organisatie wordt ondersteund door Brichbouw sportondersteuning.

Lees verder

Hart onder de riem

Hart onder de riem

Op de oproep om inwoners uit de Achterhoek een hart onder de riem te steken hebben we veel reacties mogen ontvangen. Mooi te ervaren hoeveel mensen elkaar een warm hart toedragen, hoe het voetbal en De Vijverberg gemist worden. Velen hebben inmiddels bericht van De Graafschap ontvangen. Voor een aantal mensen mochten we namens één van onze sponsoren, Havezathe Carpe Diem uit Vethuizen, een verspakket aanbieden; een restaurantwaardig menu dat thuis alleen nog afgemaakt hoeft te worden.

Lees verder

Competitieronde Bijzondere Eredivisie 26 april op De Vijverberg geannuleerd

Competitieronde Bijzondere Eredivisie 26 april op De Vijverberg geannuleerd

Helaas hebben we moeten besluiten dat de competitieronde van de Bijzondere Eredivisie, welke op 26 april zou plaatsvinden op Stadion De Vijverberg, komt te vervallen. Gezien de onzekerheid ten aanzien van ontwikkelingen van het coronavirus en de overheidsmaatregelen zijn we tot deze beslissing gekomen. Gezondheid van teams, supporters en medewerkers staat voorop.

Lees verder

​De Graafschap trotse partner van De Rondkomers​

​De Graafschap trotse partner van De Rondkomers​

Betaald Voetbal De Graafschap is aangesloten als partner van De Rondkomers. De Graafschap wil als club in het hart van de Achterhoek een bijdrage leveren aan de regio en haar bewoners door verantwoordelijkheid te nemen en zich in te zetten voor sociaal maatschappelijke vraagstukken.

Lees verder

VIP-middag op De Vijverberg voor (chronisch) zieke kinderen

VIP-middag op De Vijverberg voor (chronisch) zieke kinderen

Rode wangen van de opwinding, grote ogen van verbazing en een grijns van oor tot oor. Kortom; blije kindergezichten in Stadion De Vijverberg in Doetinchem die woensdagmiddag te gast waren. Het ging om vijftig kinderen die vanwege een chronische ziekte of andere aandoening regelmatig de Santiz ziekenhuizen bezoeken; Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem of Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk.

Lees verder

'​Scoor een Boek!' trapt af in de Achterhoek

'​Scoor een Boek!' trapt af in de Achterhoek

Betaald Voetbal De Graafschap B.V. en de Bibliotheek zetten samen hun kracht in. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. Bibliotheek Achterhoekse Poort, BibliotheekMontferland, Bibliotheek Oost Achterhoek en Bibliotheek West-Achterhoek werken samen met De Graafschap in dit project.

Lees verder

Michael Ogubai in dienst als manager MVO

Michael Ogubai in dienst als manager MVO

Per 1 februari is Michael Ogubai bij De Graafschap in dienst getreden als manager MVO. Michael wordt verantwoordelijk voor het opzetten en het uitrollen van de maatschappelijke stichting 'De Graafschap Verbindt'. Hij gaat een rol spelen in het strategische programma en de fondsenwervende activiteiten voor een nog stabielere maatschappelijke verankering van De Graafschap in de Achterhoek.

Lees verder

Steun het G-team van De Graafschap op 26 april

Op zondag 26 april is Stadion De Vijverberg de locatie voor een prachtige voetbaldag. De allerlaatste speelronde in de Bijzondere Eredivisie wordt namelijk gespeeld in Doetinchem. De Graafschap G-team speelt dan 'thuis' tegen Ajax, SC Heerenveen en FC Emmen. Toegang is gratis en het publiek is van harte welkom bij een echt voetbalfeest, waarbij plezier centraal staat.

Lees verder