G-team

Met ingang van het seizoen 2019/2020 beschikt De Graafschap over een team dat uitkomt op eredivisieniveau. Twaalf G-voetballers zullen de Superboeren vertegenwoordigen in de Bijzondere Eredivisie. De spelers worden behandeld als echte profs. De trainingen worden bijvoorbeeld gegeven op de Bezelhorst. En met de uitwedstrijden worden de spelers, staf en begeleiding vervoert met de officiële spelersbus van het 1e elftal.

Er zijn op dit moment meer dan 100.000 kinderen in Nederland die te maken hebben met een beperking. Deze kwetsbare jongeren staan vaak letterlijk en figuurlijk buitenspel. Dit zorgt voor eenzaamheid en gezondheidsklachten. Met de Bijzondere Eredivisie komt daar verandering in. Voortaan kunnen ook voetbaltalentjes met een handicap uitkomen voor een profclub. Hiermee krijgen deze groep jonge kinderen de mogelijkheid om te sporten (op niveau), waarbij plezier centraal staat.

Opzet competitie
De Bijzondere Eredivisie is een nieuwe competitie onder de vlag van de 'gewone' eredivisie, bedoeld om ook voetballers met een handicap de kans te geven te spelen in het shirt van een profclub. Naast De Graafschap doen Ajax, ADO Den Haag, FC Emmen, FC Groningen, SC Heerenveen, Heracles, Excelsior en VVV Venlo mee. De elftallen bestaan uit jongens en meisjes vanaf 10 jaar. De wedstrijden zullen tussen september 2019 en mei 2020 in verschillende rondes gespeeld worden. Iedere ronde wordt door een van de deelnemende profclubs gehost. Gedurende het seizoen vindt er dus ook een speelronde op De Vijverberg plaats.

Tv-programma
De start van de competitie wordt gevolgd in een tv-programma dat komend najaar wordt uitgezonden door KRO-NCRV op NPO1. De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij. Meer weten? Kijk op www.bijzondere-eredivisie.nl.

Volgende
wedstrijd

vr
18 okt
20:00
uur
  • Jong FC Utrecht
    Jong FC Utrecht
  • De Graafschap
    De Graafschap
  • Sportcomplex Zoudenbalch
  • (S)CC-verplichting
  • D'RAN
Bestel kaarten