Activiteiten

Activiteiten en projecten binnen de sociaal-maatschappelijke activiteiten van De Graafschap richten zich op inwoners van de regio Achterhoek, supporters en medewerkers van De Graafschap.


Playing for Success De Graafschap

Leren met een wow-factor!
Playing for Success is een naschools programma voor kinderen van 9 tot 14 jaar dat bijdraagt aan een betere motivatie en meer zelfvertrouwen. Hierdoor worden de schoolprestaties beter. Playing for Success neemt leerlingen mee naar een uitdagende en inspirerende plek buiten school, in dit geval Stadion De Vijverberg. Tien weken lang doen ze zoveel mogelijk positieve leerervaringen op.

Meer weten en zien? Playing for Success De Graafschap is actief op diverse social mediakanalen. www.playingforsuccess.nl

PFS-Maatschappelijk-2019.jpg


De Graafschap helpt scoren

De Graafschap helpt scoren is bedoeld voor jongeren die een heroriëntatie op hun toekomst wensen: Jongens en meiden in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar die ondersteuning kunnen gebruiken bij het zoeken naar geschikt werk en/of naar een beroepsopleiding.

In twaalf weken krijgen ze meer inzicht in hun persoonlijke talenten en hoe zij deze kunnen inzetten voor het vinden en behouden van een baan of het vervolgen van een beroepsopleiding.
www.graafschaphelptscoren.nl


Young & Kids

Het project Young & Kids is voor (aanstaande) tienermoeders die ondersteuning kunnen gebruiken in het opbouwen van een zelfstandig bestaan waarbij de opvoeding van hun kind en het zoeken naar geschikt werk en/of een beroepsopleiding centraal staan. Op Stadion de Vijverberg krijgen deelnemers in 4 maanden begeleiding in het maken van keuzes voor hun toekomst. www.yunio.nl


OldStars walking football Achterhoek

OldStars is een initiatief van Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en is al in veel gemeenten in Nederland actief. Walking football is speciaal voor 60-plussers. Zes tegen zes, zonder keepers, wordt op een klein veldje rustig tegen een balletje getrapt. Er wordt niet gerend en buitenspel bestaat niet. Door samen te voetballen komen de deelnemers met elkaar in contact en blijven ze fitter. Menzis, Rabobank Graafschap, Betaald Voetbal De Graafschap, Achterhoek in Beweging en het Nationaal Ouderenfonds hebben - ondersteund door een donatie van de VriendenLoterij - de handen ineengeslagen om dit in de Achterhoek verder voort te zetten, Verenigingen in de Achterhoek die aan de slag willen met OldStars walking football krijgen, indien gewenst, ondersteuning vanuit Achterhoek in Beweging.
www.oldstars.nl


De Graafschap OldStars

Onze helden van weleer weer in actie! Oud-spelers van De Graafschap zijn verenigd in De Graafschap OldStars. Zij voetballen volgens het ‘walking football’ principe waarbij speciale spelregels bestaan. Onze oud-spelers gaan onder meer de regio in om Walking Football initiatieven te ondersteunen. Ook nemen ze deel aan kleine en grote toernooien tegen andere teams. Vaak wordt het team van oud De Graafschap spelers aangevuld met spelers uit de regio, Samen D’ran! De activiteiten van De Graafschap Oldstars worden mede mogelijk gemaakt door Rabobank Graafschap.

De Graafschap OldStars
bestaat onder andere uit:
André van der Ley (seizoenen 1971 – 1973) - Henk Pieneman (seizoenen 1977 – 1987) - Joop Doornebosch
(seizoenen 1967 – 1982) - Aad Nanlohy (seizoenen 1974 – 1978)

DG-Oldstars-061018.JPG


Grolsch Naoberschap-kaarten

Om Naoberschap in de Achterhoek verder te stimuleren, hebben De Graafschap en Grolsch afgesproken om iedere thuiswedstrijd in seizoen 2018-2019 twee Business Club kaarten te vergeven aan Naobers in de regio. Voorwaarde is dat het gaat om iemand die zich op vrijwillige basis inzet voor één of meerdere Achterhoekers of voor de Achterhoek als regio; iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken of het om welke reden dan ook verdient.


Wensen en verzoeken

De Graafschap zit bij velen in het hart. Dat merken we aan het aantal verzoeken dat we ontvangen. En daar zijn we vereerd om. Het is prachtig dat De Graafschap aanwezig mag zijn bij een bijzondere gebeurtenis. Of het nu een felicitatie voor opa is, een hart onder de riem van een zieke, bijdragen aan een jubileum of een eigen goed doel. De Graafschap staat voor veel Superboeren op nr. 1. Hoe mooi we dat ook vinden en hoe bijzonder de persoon of aanvraag soms ook is, het is helaas niet mogelijk aan alle verzoeken te voldoen.

Ook ontvangen we aanvragen met verzoeken om medewerking cq bij te dragen aan diverse activiteiten, goede doelen en organisaties. Hoezeer we vele van deze initiatieven onderschrijven en toejuichen kunnen we niet aan alle verzoeken voldoen. We geven de voorkeur aan regionale initiatieven en goede doelen met een bestemming in de Achterhoek.