Projecten en activiteiten

Schermafbeelding-2015-10-08-om-13.53.55.png#asset:13419:url

Onderstaand treft u projecten en activiteiten voor RSVJ convenant partners. Deze projecten en activiteiten variëren van trainingen, clinics, toernooien tot een geheeld verzorgde thema-avond in het kader van kennisoverdracht.

Steunpunt-trainingen

De door De Graafschap Pincvision Voetbalacademie georganiseerde Steunpunt-trainingen is voornamelijk voor F jeugdspelers die positief opgevallen zijn bij onze scouts. Deze spelers nemen deel aan een traject van acht trainingen voor de winterstop en acht trainingen na de winterstop. Iedere speler die instroomt maakt minimaal één trainingstraject helemaal af. Er zullen dus geen spelers zijn die na een paar trainingen al afvallen. Iedere speler krijgt een langere periode de kans om zich te laten zien en om een betere speler te worden.

De spelers met de meeste potentie krijgen wellicht de mogelijkheid in te stromen bij De Graafschap Pincvision Voetbalacademie. Daarnaast is er een grote groep spelers die op dat moment helaas nog niet voldoende ontwikkelmogelijkheden tonen om in te stromen in De Graafschap Pincvision Voetbalacademie. Zij hebben wel de kans gekregen om te trainen met de beste spelers in hun leeftijdscategorie. Natuurlijk blijven we in de toekomst de ontwikkeling van deze spelers volgen.

Keepersclinics

De Graafschap Pincvision Voetbalacademie en de Gelderse Keepersschool, onder leiding van Edwin Susebeek, verzorgen keepersclinics voor F- en E- keepers van verenigingen uit de hele regio. De Graafschap Pincvision Voetbalacademie verzorgt de indeling van clubs op basis van geografische ligging, om ze vervolgens per clinic te kunnen benaderen.

Thema-avonden

In het kader van kennisoverdracht organiseert de RSVJ per seizoen meerdere thema-avonden. Deze kunnen plaatsvinden in stadion De Vijverberg voorafgaand aan een thuiswedstrijd of op een andere avond. In het seizoen 2018-2019 willen we deze avonden deels ook organiseren bij onze steunpuntverenigingen. De omliggende verenigingen worden hiervoor uitgenodigd om de avond een extra lokaal karakter te geven. Naast inzicht geven in de werkwijze en organisatie van BVO De Graafschap en de Graafschap Pincvision Voetbalacademie behandelen we thema’s die spelen bij onze convenantpartners. De avonden worden vorm gegeven door middel van een presentaties en/of rondetafelgesprekken.

Jeugdtoernooien

Het De Graafschap Pincvision O9-Tournament is een jeugdtoernooi speciaal voor F-spelers van convenantpartners. Dit toernooi wordt sinds het seizoen 2013-2014 georganiseerd vanuit de Graafschap Pincvision Voetbalacademie door een betrokken werkgroep. Het toernooi vindt elk jaar plaats in het paasweekend.

Train-de-Trainer

De Graafschap Pincvision Voetbalacademie biedt ieder seizoen de mogelijkheid voor een Train-de-Trainer cursus aan. Deze cursus is bedoeld voor jeugdtrainers van alle RSVJ-clubs. Hierin geven we inzicht in de trainingsmethodiek van De Graafschap Pincvision Voetbalacademie en bieden we de trainers handvaten om zich te ontwikkelen. Uiteindelijk moet dit een positieve uitwerking hebben op de kwaliteit van de jeugdspelers in de regio. Deze cursus bestaat uit drie cursusavonden met zowel een theoretisch, als een praktijkdeel. Voor het praktijkdeel vragen we iedere avond een jeugdteam van een RSVJ-club om de ‘demo-training’ te verzorgen. Ons streven is om deze avonden te organiseren bij de steunpuntverenigingen en in het stadion De Vijverberg.

Naast deze bestaande projecten zijn we constant bezig om nieuwe projecten te ontwikkelen. Voor vragen en opmerkingen met betrekking tot de RSVJ en het convenant: rsvj@degraafschapvoetbalacademie.nl