Uitslagen: O21 en O18 promoveren, O17 bekert verder

De Graafschap jeugdopleiding kan rustig spreken van een feestweekend. De O21 en O18 wisten allebei hun beslissende wedstrijd te winnen, goed voor promotie naar Divisie 1. De O17 bekert verder na winst op Alexandria'66.

O21 en O18 promoveren

De O21 had zaterdag aan een punt genoeg om zeker te zijn van promotie naar Divisie 1. Lange tijd was het spannend in Twello, totdat Lukassen halverwege de tweede helft op aangeven van Van der Heiden de 0-1 binnenschoot. Diep in de blessuretijd kopte Hilderink ook nog de 0-2 binnen uit een voorzet van Lukassen. Uiteindelijk loopt het team van trainer Mounir Azaoum op een doelpunt na het kampioenschap mis, maar dat mocht de pret bij de Superboeren niet drukken.

De O18 moest zaterdag met minimaal drie doelpunten verschil winnen om niet afhankelijk te zijn van andere uitslagen. Dit resultaat werd niet behaald, maar door de nederlaag van Vitesse was de eigen 3-2 overwinning op FC Utrecht voldoende voor promotie. De ploeg van trainer Kevin Brok klimt hiermee ten koste van de Arnhemmers naar het hoogste niveau.

O17 naar de kwartfinale

Trainer Mathijs de Waard heeft met de O17 ten koste van Alexandria'66 de kwartfinale van de beker bereikt. Thuis werd er met 4-2 gewonnen van de gasten uit Rotterdam. Na een 0-0 ruststand, trok de O17 uiteindelijk in een doelpuntrijke tweede helft aan het langste eind.