Rick Jonkers (O14) maakt overstap naar PSV


Rick Jonkers (O14) maakt overstap naar PSV
Rick in actie in Eindhoven tegen PSV op 10 feb jl. De Graafschap O14 won de uitwedstrijd met 2-4.

Rick Jonkers, keeper van De Graafschap O14, zal vanaf volgend seizoen voor PSV uitkomen.

Het keeperstalent stond de afgelopen tijd flink in de belangstelling. Eind vorig jaar werd Rick al eens uitgenodigd door PSV voor een stage. Ook ontving hij een uitnodiging van Liverpool voor een trainingsstage. Daarnaast werd hij onlangs door de KNVB uitgenodigd voor een 2-daagse stage bij Nationaal O14. De overstap van De Graafschap naar PSV is dan ook geen verrassing.

Keeperstrainer Edwin Susebeek is vol lof over Rick. “Rick heeft een enorme passie voor keepen, heeft doorzettingsvermogen en een enorme drive. Het type keeper dat meer wil doen dan een ander. Hij heeft een sterke reflex en goede afzetten, zowel links als rechts en is sterk in één op één situaties”.

Hoofd Jeugdopleiding Dennis te Braak: “Bij De Graafschap Pincvision Voetbalacademie zetten we het kind/de speler centraal, Rick heeft laten zien dat hij een bijzonder talent is. Natuurlijk hadden we hem graag behouden voor De Graafschap, maar voor Rick is dit een prachtige kans zich verder te ontwikkelen bij een topclub”.

Meerdere jeugdspelers van De Graafschap maakten in het verleden de overstap naar PSV. Onder andere Hidde Jurjus, Klaas Jan Huntelaar, Steven Theunissen en Milan Beumer gingen Rick al voor.

Rick heeft de afgelopen vier seizoenen bij De Graafschap gekeept en speelde daarvoor bij EDS en Rheden. Dit seizoen maakt hij af bij De Graafschap O14 dat het uitstekend doet in de competitie. Hij heeft dan ook een mooie boodschap voor hen: “Zonder mijn team en trainers had ik dit niet kunnen bereiken, bedankt!”

Wij wensen hem veel succes in zijn carrière! 


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht