Iwan Geurts vertrekt naar PSV


Iwan Geurts vertrekt naar PSV

Hoofd jeugdscouting en Coördinator Talentenplan bij De Graafschap Pincvision Voetbalacademie, Iwan Geurts, werkt met ingang van volgend seizoen voor PSV.

Iwan heeft de afgelopen 11 jaar bij de jeugdopleiding van De Graafschap zijn diensten bewezen in de scouting waarvan de laatste 4 jaar als Hoofd jeugdscouting. Een rol waarbij hij zijn passie voor voetbal optimaal wist te vervullen. In deze functie was hij naast het vinden van nieuw talent ook verantwoordelijk voor de huisvesting van spelers van buiten de regio. Daarnaast vervulde hij afgelopen seizoen de rol van Coördinator Talentenplan.

De kans om bij de huidige landskampioen aan het werk te gaan was er één die hij niet wilde laten lopen. 

Iwan: “Het is natuurlijk een prachtige kans voor mij om deze stap te maken, al laat het vertrek bij De Graafschap me zeker niet koud. Ik heb hier veel mooie jaren gehad, mezelf enorm kunnen ontwikkelen en ben blij dat ik van betekenis heb kunnen zijn voor deze bijzondere club. De Graafschap mag enorm trots zijn op de prestaties die de jeugd levert en ik hoop dat ze geduld hebben met de talenten. We kunnen het alleen maar als een compliment beschouwen dat onze jeugdspelers geselecteerd worden voor nationale selecties en naar topclubs gaan. Al ben ik ook van mening dat we bij De Graafschap jonge jeugdspelers vroeger aan ons zouden moeten kunnen binden en ze zo de kans geven zich bij De Graafschap verder te ontwikkelen". 

George de Jong vervolgt: “De afgelopen 5 seizoenen heeft Iwan mede de basis gelegd voor de vernieuwde aanpak van onze jeugdopleiding. Het fundament voor een succesvolle opleiding is de kwaliteit van de instroom van jonge talenten. Iwan en zijn scouts kunnen trots zijn op wat ze op dat gebied samen hebben gerealiseerd de afgelopen periode. Dit succes is ook PSV niet ontgaan, mede namens het bestuur wens ik Iwan heel veel succes bij zijn nieuwe uitdaging bij de kampioen van Nederland. Het is nu aan ons om samen op dit scouting fundament van onze jeugdopleiding verder te bouwen. Op korte termijn zullen we u daar nader over informeren”.

Namens staf en spelers danken we Iwan voor zijn enorme inzet voor onze jeugdopleiding en we wensen hem veel succes met deze volgende stap in zijn carrière!


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht