U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Devin Haen geniet bij Oranje O16: "Super om mee te maken"


Devin Haen, speler van onze jeugdopleiding, werd onlangs uitgenodigd voor een tweedaagse trainingsstage op het complex van de KNVB. De aanvaller - bij de Superboeren actief in de O16 - genoot van de trainingsdagen met de leeftijdsgenoten van andere clubs. "Ik had het niet echt zien aankomen, het was super om mee te maken."

Mooie verrassing

Het Nederlands Elftal voor spelers onder 16 jaar is het interlandseizoen onlangs begonnen met een trainingsstage, die plaatsvond op maandag 16 en dinsdag 17 september. Er werden door KNVB-coach Martijn Reuser in totaal 34 spelers (waaronder vier keepers) opgeroepen. Een van die dertig veldspelers was Devin, die de uitnodiging niet zag aankomen. “Een weekje van tevoren hoorde ik het goede nieuws. Via de teammanager ontving ik het nieuws, later zag ik het ook op m’n mail. Ik had er niet echt bij stilgestaan, dus was zeker verrast.”

Indruk achtergelaten

Op maandag 16 september meldde Devin zich op de KNVB-campus in Zeist. “Na een bespreking en de lunch trainden we om 16:00 uur. ’s Avonds stond er een gezamenlijke activiteit en een maaltijd op het programma. Na de overnachting in het hotel trainden we de volgende dag weer één keer”, vertelt Devin. “Ik heb natuurlijk contact gehad met de trainer bij Oranje, hij vond het goed gaan. Zelf denk ik er ook zo over; ik heb een redelijke indruk achtergelaten.”

"Hoger niveau"

Het was niet de eerste keer dat Devin opgeroepen werd voor nationaal elftal. Een aantal jaar geleden werd hij uitgenodigd voor een trainingsstage met de O14. “Dit keer was het wel anders. Zo was de groep veel kleiner. Ik was vrij snel aan het niveau gewend. Natuurlijk was het een hoger niveau, maar ik had weinig moeite om dat op te pakken. Tijdens de rondo’s en het positiespel is het snel raken en snel spelen; we trainden op een hoog niveau.”

Definitieve selectie

De oproep voor Oranje O16 komt niet helemaal uit de lucht vallen. Bij de Superboeren is Devin bezig aan een goed seizoen, zo vertelt hij zelf. “De eerste (beker)wedstrijd hebben we met 7-2 gewonnen, ik scoorde vier keer. Een week later tegen PSV (5-2 zege) maakte ik drie goals”, somt de aanvaller trots op. Hij hoopt tot de definitieve selectie te behoren, die begin november aantreedt tegen Hongarije. “Ik heb een goede trainingsstage bij Oranje meegemaakt. Er is zeker een kans dat ik geselecteerd word.”

{asset:37977:url}

Devin Haen in het shirt van de Superboeren


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner