De Graafschap O21 maatje te klein voor Jong SC Cambuur

De Graafschap O21 heeft maandagavond met ruime cijfers verloren van de beloftenploeg van SC Cambuur, dat met zeven spelers van de hoofdmacht speelde. Op Sportpark De Bezelhorst liepen de mannen van trainer Jan Vreman tegen een 1-4 nederlaag aan.

Snelle achterstand

Na twee prima wedstrijden voor De Graafschap O21 - de ploeg won thuis van FC Emmen en uit bij Fortuna Sittard - bleek Cambuur te sterk. De formatie uit Leeuwarden opende goed en stond al snel met 0-2 voor (doelpunten van Giovanni Korte en Valentin Cesnik). Na 35 minuten spelen werd de stand op 0-3 gezet, toen Delano Ladan met een kopbal doelman Guus Vaags te slim af was. In het vervolg van de eerste helft kwam De Graafschap beter in de wedstrijd en werden een aantal aardige kansen gecreëerd.

"Slordiger aan de bal"

Hoewel de vierde treffer van Cambuur direct na rust viel, via Daniel Bouman, meldde de thuisploeg zich vaker bij het doel. Onder meer Ebbe Wenting en Matthijs van Nispen hadden een doelpunt op hun schoen. Tien minuten voor tijd zette Wenting de eindstand van 1-4 op het bord. "We waren vanavond slordiger aan de bal dan in voorgaande wedstrijden", vond trainer Jan Vreman. "Daarin deed Cambuur het beter. Hoewel we in de tweede helft minder kansen weggaven, hadden wij voor rust de grootste kansen om zelf te scoren."

{asset:39571:url}{asset:39572:url}{asset:39573:url}{asset:39574:url}{asset:39575:url}{asset:39576:url}{asset:39577:url}{asset:39578:url}{asset:39579:url}{asset:39580:url}{asset:39581:url}{asset:39582:url}{asset:39583:url}{asset:39584:url}{asset:39585:url}