Verlies BC-team geen voorbode voor wedstrijd tegen Emmen

Voorafgaand aan het met 3-0 gewonnen competitieduel van De Graafschap tegen FC Emmen hebben de twee Business Clubs van genoemde teams het tegen elkaar opgenomen. Beide uitgebalanceerde selecties kwamen op sportpark De Bezelhorst in actie, De Graafschap wegens omstandigheden nog in oude wedstrijdshirts. De wedstrijd zou eigenlijk op 17.15 uur van start gaan, maar wegens diverse vertragingen onderweg arriveerde de selectie van FC Emmen maar liefst 30 minuten later. Dit vroeg om offers en zorgde ervoor dat de rusttijd in het speelprogramma werd geschrapt.

Onder de bezielende leiding van scheidsrechter Martin werd er om 18.00 uur afgetrapt. Direct nam het team van captain Ben Groot Roessink het initiatief in de wedstrijd. Vooral de eerste vijf minuten was de Business Club van De Graafschap dreigend via de rechterflank, waar Kees Hensen en Vincent Immink elkaar aardig wisten te vinden. Na ruim vijf minuten namen de vrienden uit Drenthe de wedstrijd over. Vooral via een sterk centraal duo met een hoge lange bal naar voren wisten ze de balvaste spits te vinden. Onze stopper Jeroen van Dam had hier de handen vol aan. Na zo’n 10 minuten spelen was het ook deze spits die de 0-1 voor zijn rekening nam. Na een hoge bal vanaf de rechterkant wist de toch niet al te grote spits, de bal strak in de lange hoek te koppen achter keeper Edo Bosga.

Vervolgens was het aan BC De Graafschap om de aftrap voor zijn rekening te nemen en al snel na deze aftrap volgde er een grote kans voor de thuisploeg. Via een sterke opbouw vanuit de achterste linie werd het middenveld ingespeeld en kon Jelle Huntelaar indribbelen en vervolgens een steekbal geven op de vertrokken Robin Velsink. Deze controleerde de bal direct en stond oog-in-oog met de doelman van FC Emmen. Deze wist de bal met een sterk optreden te pareren waardoor De Graafschap niet op gelijke hoogte kon komen.

Na deze kans was het voornamelijk FC Emmen dat het spel domineerde. Met enkele spelerswisselingen op het middenveld kwam er wat meer loopvermogen in en konden de gasten door het centrum de 0-2 scoren. De rechtshalf van FC Emmen wist de spits met een lage bal te bereiken, waarop deze hem teruglegde op de ingelopen nummer 10. Met twee goede lichaamsbewegingen omspeelde hij de twee verdedigers voor hem en legde hij koelbloedig de bal achter de keeper. De 0-2 was een feit en de wedstrijd was gespeeld.

Na de wedstrijd verplaatsten beide selecties zich naar stadion De Vijverberg om daar samen te genieten van een overheerlijk buffet aanboden door het thuisspelende team. Daarbij werd traditioneel ‘The (wo)men of the Match’ prijs uitgereikt door aanvoerder Ben Groot Roessink en dit keer waren Kim Arends en Helga Mink de gelukkigen voor het in ontvangst nemen van deze geweldige prijs!

Vervolgens hebben beide teams de spectaculaire wedstrijd De Graafschap – FC Emmen gekeken en het uiteindelijk samen nog gezellig gehad tot in de late uurtjes.