Naar de inhoud
Scheidsrechter die met kinderen het veld op komt lopen.
Zoeken

Dusseldorp handelt CO2-bewust volgens CO2-Prestatieladder systematiek

Dusseldorp handelt CO2-bewust volgens CO2-Prestatieladder systematiek

Nadat de audits in april al succesvol waren verlopen, is het bijbehorende certificaat op dinsdag 17 juli 2012 ook officieel uitgereikt aan Frank Dusseldorp (algemeen directeur Dusseldorp Groep B.V.). Daarmee is Dusseldorp Groep gecertificeerd conform trede 3 van de prestatieladder. Hiermee is een onafhankelijk keurmerk ontvangen dat aantoont dat Dusseldorp al sinds jaar en dag bezig is met het reduceren van de uitstoot van schadelijke stoffen en dit procesmatig beheerst.

De CO2-Prestatieladder is een instrument om bedrijven die deelnemen aan aanbestedingen te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten. Het gaat daarbij met name om energiebesparing, het efficiënt gebruik maken van materialen en het gebruik van duurzame energie.

Frank Dusseldorp: "Op een schone en duurzame wijze ondernemen is iets dat ik vanzelfsprekend vind. Mijn vader heeft het bedrijf al zo opgebouwd en die lijn zet ik al ruim 30 jaar voort. Niveau 3 van de CO2-Prestatieladder is nu bereikt, maar ons uiteindelijke doel is niveau 5, het hoogst haalbare niveau in deze systematiek . Wij zeggen niet voor niets ‘Groen denken is geel doen!"

Dusseldorp heeft in haar duurzaamheidsbeleid een aantal issues benoemd. De certificering is perfect in lijn met de issues ‘energie- en emissiereductie' en 'transparant zaken doen'. Voor meer informatie over de initiatieven van Dusseldorp op het gebied van duurzaam ondernemen kunt u kijken op http://www.dusseldorp.nl/duurzaam-dusseldorp/.

De Dusseldorp Groep uit het Gelderse Lichtenvoorde is een familiebedrijf, actief in afvalinzameling, rioolservice, recycling, grond-, weg- en waterbouw, sloop, asbestsanering en milieutechniek. Met ruim 700 medewerkers is het bedrijf actief in Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Drenthe en Friesland.

Bureau Veritas Certification is het bureau dat de onafhankelijke managementbeoordeling heeft uitgevoerd volgens de richtlijnen van de stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO). De Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) is verantwoordelijk voor alle zaken de ladder betreffende: het gebruik, de doorontwikkeling, het beheer van het certificeringschema, verbreding van deelnemende sectoren e.d.

Op de foto links Frank Dusseldorp, algemeen directeur Dusseldorp Groep B.V. Rechts Henk Boersma, accountmanager Bureau Veritas Certification

 

Terug naar de vorige pagina

Pincvision Rotra AVDD Arriva PCI Groep Unica Ruesink Grolsch Gatorade Only for men Quick Voetbalshop Streekziekenhuis Koningin Beatrix Atag cv-ketels