U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Wedstrijdverslagen week 46


Onderstaand treft u alle wedstrijdverslagen van de in week 46 gespeelde wedstrijden. Alle teams binnen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie zijn dit weekend wederom in actie gekomen, in zowel thuis- als uitwedstrijden. Bent u benieuwd naar de resultaten van de verschillende elftallen? Lees dan snel de wedstrijdverslagen!

De Graafschap onder 9 wint in topper van Schalkhaar

Afgelopen zaterdag stond de topper in de hoofklasse 5 op het programma. SV Schalkhaar was net zoals De Graafschap nog ongeslagen in de competitie. Met heel veel supporters langs de lijn, werd er op 09.00 uur afgetrapt bij V.V. Doetinchem.

De Graafschap begon sterk aan de wedstrijd en nam direct het initiatief. Het duurde niet lang voordat De Graafschap de 1-0 scoorde. Het was Steve Miggelbrink die bal binnenschoot. Na de 1-0 bleef De Graafschap goed spelen en werden er goede acties gemaakt door de spelers. De Graafschap verdedigde goed met z’n allen en pakte hierdoor veel ballen af. Toch kwam Schalkhaar er een aantal keer snel uit met hun behendige aanvallers. Ondanks het overwicht in de 1e helft, werd er niet meer gescoord.

In de tweede helft bleef De Graafschap de bovenliggende partij en creëerde het genoeg kansen. Toch werd er lang niet gescoord, mede door goed keeperswerk van de keeper van Schalkhaar. Gelukkig voor De Graafschap werd er toch de 2-0 gescoord. Het was Aron van den Beuken die de 2-0 binnenkopte na een voorzet van Melle de Wolf. Kort hierna werd het zelfs 3-0 door wederom een doelpunt van Aron van den Beuken. Na de 3-0 zakte het spel van de Graafschap iets weg en kreeg Schalkhaar een aantal mogelijkheden om een doelpunt te maken. Vlak voor tijd lukte dit ook en werd de 3-1 gemaakt. Het werd na de 1-3 nog even spannend door een aantal goede kansen, maar gescoord werd er niet meer. Hierdoor bleven de drie punten in Doetinchem en kan De Graafschap volgende week bij AZSV kampioen worden.

Reactie van trainer Nino Braam:

“We hebben vandaag een goede wedstrijd gespeeld waarin we veel kansen hebben gecreëerd en goed met z’n allen hebben verdedigd. Daar ben ik vandaag erg tevreden over. We hadden denk ik wel meer doelpunten kunnen maken, maar de keeper redde een aantal keer knap. Daarnaast is het hartstikke leuk voor de jongens dat ze volgende week kampioen kunnen worden. Hopelijk spelen we dan wederom een goede wedstrijd! Tot slot complimenten voor SV Schalkhaar wat over een aantal vaardige spelers beschikt en niet voor niets veel wedstrijden wint!"

De Graafschap onder 11 wint drieluik met VVV Venlo en FC Emmen

Oorspronkelijk stond er voor De Graafschap onder 11 een wedstrijd met VVV-Venlo op het programma. Op verzoek van FC Emmen werd dit echter aangepast tot een drieluik. Dit houdt in dat er onderling een mini-toernooi gespeeld werd tussen de drie deelnemende clubs. Normaal gesproken wordt dit gespeeld met 6 teams, maar FC Emmen kwam maar met 1 team. Dus werd het een klein toernooitje met 5 teams. Uiteindelijk heeft De Graafschap het drieluik gewonnen met zeer overtuigend spel.

Vanaf de eerste wedstrijd was al duidelijk dat De Graafschap wat brutaler was in het afpakken van de ballen en in het creëren van kansen. Net als de vorige weken was er vanuit het hele team de wil om de bal te veroveren en vanuit daar de 1 tegen 1 en 2 tegen 1 actie uit te spelen. Op deze wijze wist De Graafschap veel doelpunten te maken.

Reacties van trainers Dylan Beemer en Nahrenjo Pelgrim:

"We zitten de laatste weken in een flow. Op trainingen laten de jongens zien dat ze elke training beter willen worden, bij wedstrijden zie je dat uiteraard terug. Vanaf het moment dat we de kleedkamer binnen lopen vliegen de vragen al om de oren van de trainers. Volgende week zondag spelen we een toernooi bij Cambuur Leeuwarden tegen: Cambuur Leeuwarden, Heerenveen en PEC Zwolle. Als we deze lijn vast houden gaan we nog hele mooie dingen zien van de mannen van de onder 11!"

{asset:14243:url}

De Graafschap onder 12 heeft het lastig tegen FC Twente

Afgelopen zaterdag stond er voor De Graafschap onder 12 een uitwedstrijd op het programma. FC Twente was deze zaterdag de tegenstander tijdens de altijd boeiende Twin Games.

De Graafschap onder 12 speelde vandaag wedstrijd in de Twin Games competitie waarin er verschillende prestaties werden geleverd door de twee teams van de Superboeren. De inzet van de beide teams was ondanks de uitslagen goed en de spelers groeiden zichtbaar in de wedstrijden. Het aanvallende gedeelte van De Graafschap werd echter op een te laag tempo uitgevoerd, waardoor de verdediging van beide teams te veel onder druk kwam te staan. Uiteindelijk werden er twee wedstrijdjes gewonnen en zes verloren. Hierin waren de teams van De Graafschap te veel aan het verdedigen en kwam men nauwelijks tot scoren. De Graafschap O12 kan zich met name verbeteren in het onder druk leren opbouwen tegen een betere tegenstander. Uiteindelijk verloor De Graafschap O12 met 21-4 van FC Twente.

Reactie van trainer Alparslan Kirboga:

"Ik heb genoten van de inzet van de jongens. Natuurlijk geniet ik niet van zo'n grote uitslag, maar de inzet van de jongens zullen we mee moeten nemen naar de trainingen. Uiteindelijk hopen we dan ook goede tegenstand te kunnen bieden tegen betere tegenstanders."

{asset:14247:url}

Foto: FC Twente Voetbalacademie.

De Graafschap onder 13 speelt gelijk in Emmen

Ook als je niet wint kun je soms tevreden terugkijken op een gespeelde wedstrijd. Dit geldt ook voor De Graafschap O13 over hun wedstrijd tegen en bij FC Emmen O13. Over de hele wedstrijd gezien creëerde De Graafschap meer kansen en speelde het verzorgder dan de tegenstander.

De wil om te winnen was aan de kant van de Superboeren vanaf de aftrap duidelijk zichtbaar. Zeker na het aftasten in de beginfase, ging het beter lopen. Er werden veel duels gewonnen en het team had meer balbezit dan de tegenstander. Ook werden er enkele goede kansen gecreëerd, die helaas niet werden verzilverd. In de rust werd dan ook afgesproken om er de tweede helft nog een schepje bij bovenop te doen. 

De jonge Superboeren hadden deze boodschap goed in hun oren geknoopt, want ook in de tweede helft had De Graafschap het beste van het spel. Zo werd het meerdere keren via kopkansen en steekballen gevaarlijk. Achterin kwam men nauwelijks in de problemen, mede doordat de van een hersenschudding herstelde Gijs Harmsen uitstekend stond te keepen. Ook werd er goed 'kort' gedekt op het middenveld door het team van trainer Bas van Baar. Omdat het ook in de spannende slotfase niet lukte om te scoren, eindigde de wedstrijd zoals hij begonnen was: 0-0. De Graafschap maakte aanspraak op meer, maar het zal zorgvuldiger met de kansen om moeten springen. Een positief gevoel overheerst echter, door het goede veldspel en het sterke verdedigen!

Reactie van trainer Bas van Baar: 

"Het is zonde dat we geen goal konden maken, want daar hadden we wel de kansen toe. Toch ben ik trots op de getoonde wil om te winnen en de energie die de spelers in de wedstrijd hebben gelegd. We hebben technisch verzorgd gespeeld en goed verdedigd. Als we zo doorgaan komen de goals en punten zeker!"

De Graafschap onder 15 wint na flitsende eerste helft in Venlo

Afgelopen zaterdag stond er voor De Graafschap O15 geen competitiewedstrijd op het programma, maar werd er een oefenwedstrijd gespeeld bij VVV in Venlo. Deze wedstrijd werd gespeeld in stadion “De Koel”.

Het begin van de wedstrijd was voor VVV. De ploeg uit Venlo begon fris aan de start en probeerde er via de flanken middels hun sterke buitenspelers door te komen. De Graafschap hield goed stand in dit startoffensief. Na 10 minuten nam De Graafschap het initiatief over en kon makkelijker de vrije man vinden op het middenveld. De spitsen, Mart en Hamza konden worden bereikt en die werden een plaag voor de defensie van VVV. Na een mooie individuele actie van Siep kon Hamza vrij worden gespeeld en die scoorde de 0-1. Dat was de start van 20 minuten geweldig aanvalsspel van De Graafschap. Er werd met lef gespeeld en er werden juiste keuzes aan de bal gemaakt. De ene na de anderen mooie kans werd gecreëerd. Hamza kwam goed door over de linkerkant en kon Mart bedienen die vervolgens goed binnen schoot, 0-2. Even later mocht Siep vanaf 11 meter de 0-3 binnenschieten. Weer even later kwam Siep op het middenveld aan de bal. Vanuit een dribbel schoot hij vanaf 20 meter fantastisch onderkant lat binnen. Na de 0-4 was er even wat gemakzucht. Door enige twijfel in de defensie kon de spits van VVV 1-4 maken. De Graafschap corrigeerde snel doordat Hamza na een assist van Siep de 1-5 binnen schoot. Vlak voor rust werd er weer niet actief genoeg gereageerd op een afgeslagen bal en kon de ingebrachte voorzet worden verzilverd door VVV, 2-5.

Na rust was het wedstrijdbeeld rommeliger omdat de spelers minder vanuit hun taak voetbalde. Er werden minder kansen gecreëerd door de Doetinchemmers. VVV probeerde op zoek te gaan naar de aansluiting en dat lukte niet echt meer. Er werd nog een keer gescoord door VVV in de eindfase, maar dat was niet voldoende om de wedstrijd te kantelen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in in 3-5 overwinning voor De Graafschap O15.

Reactie van trainer Rudi Vonk:

"Ik heb genoten van het aanvalsspel van de 1e helft. Er zaten enkele flitsende aanvallen bij die werden bekroond met doelpunten. Erg positief is de inbreng van spelers die wat minder minuten hebben gemaakt tot dusver. Ze hielden zich vandaag staande tegen VVV, dat toch een ploeg is die in de eredivisie speelt. Dit betekent toename van de concurrentie richting het basisteam dat aanstaande zaterdag gaat spelen tegen PEC Zwolle. Prima ontwikkeling dus."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner