Wedstrijdverslagen week 45

Onderstaand treft u alle wedstrijdverslagen van de in week 45 gespeelde wedstrijden. Alle teams binnen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie zijn dit weekend wederom in actie gekomen, in zowel thuis- als uitwedstrijden. Bent u benieuwd naar de resultaten van de verschillende elftallen? Lees dan snel de wedstrijdverslagen!

De Graafschap onder 9 wint met minimaal verschil in Zutphen

Afgelopen zaterdag stond voor De Graafschap O9 de uitwedstrijd tegen FC Zutphen O9 op het programma. Na de overwinning in de thuiswedstrijd tegen FC Trias, ging De Graafschap afgelopen zaterdag in Zutphen op zoek naar de achtste overwinning op rij.

De Graafschap begon goed aan de wedstrijd. De ruimtes werden goed benut en er werd aardig samen gespeeld. Het was Aron van den Beuken die in minuut vier de wedstrijd open brak door de 0-1 te scoren. Na de 0-1 zakte het spel van De Graafschap wat weg. Er werden veel duels verloren en het samen spelen zakte weg onder het gewenste niveau. FC Zutphen kwam hierdoor ook verdiend op 1-1 en een aantal minuten later zelfs op 2-1. De Graafschap schrok hierdoor wel enigszins wakker en maakte in de 19e minuut de 2-2 door een mooi afstandsschot van Orion Nettl. Twee minuten later werd het 2-3 doordat Mees Weelink goed en snel reageerde toen de keeper de bal losliet na een schot van Levi Leferink.

In de tweede helft maakte De Graafschap al snel de 2-4 door een goede actie van Mats Roelofs. Het leek dat dit de genadeklap zou zijn, maar niets was minder waar. FC Zutphen ging goed door en werkte hard om het De Graafschap zo moeilijk mogelijk te maken. Dit resulteerde ook in de aansluitingstreffer in de 32e minuut. Toch was het weer de Graafschap dat de score vergrootte door wederom een doelpunt van Mees Weelink, na een mooie pass van Melle de Wolf. Maar hier bleef het niet bij. FC Zutphen scoorde wederom een goal en bracht hiermee de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. De laatste minuten zette FC Zutphen alles op alles op nog de 5-5 te maken, maar gelukkig voor de Graafschap gebeurde dit niet en gingen de drie punten mee naar Doetinchem.

Reactie van trainer Nino Braam:

“Vandaag hebben we denk ik niet heel goed gespeeld. De jongens hadden veel moeite met de fysieke duels die FC Zutphen goed aanging. Daarnaast zijn we te weinig in de situatie geweest waarin we onze tegenstander konden uitspelen en liepen we soms te lang met de bal. Aan de ene kant hebben wij misschien niet ons niveau gehaald, maar aan de andere kant kwam dit ook door het goede spel van de tegenstander. Uiteindelijk waren de jongens terecht blij met de overwinning en hebben we allemaal keihard gewerkt!“.

Hieronder treft u de samenvatting van de wedstrijd, gemaakt door FC Zutphen.

De Graafschap onder 10 moet buigen voor Roda JC

Afgelopen zaterdag stond er weer een competitiewedstrijd (Twin Games) voor De Graafschap O10 op het programma. De tegenstander was deze keer Roda JC O10 uit Kerkrade.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er besproken dat als de tegenstander de bal had, laag te gaan zitten om de bal te veroveren en dan zo snel mogelijk naar de bal toe te gaan. Daarnaast werd er ook besproken dat er bij balbezit een actie gemaakt moest worden, met als doel een tegenstander te passeren of om naar de ruimte te dribbelen.

Tijdens de wedstrijd was goed te zien dat De Graafschap O10 aan Roda JC een behoorlijk karwei had. De spelers hadden moeite om grip te krijgen op de goede aanvallers van Roda JC, waaronder de twee grote spitsen. De Graafschap kwam niet zo goed uit de startblokken en dit viel goed te zien in de eerste twee wedstrijdjes. De Graafschap haalde in deze wedstrijdjes niet zijn normale niveau. Na de eerste twee wedstrijdjes werd het beter en daardoor kwam De Graafschap ook meer aan voetballen toe. Het gevolg van het betere spel was dat er meer doelpunten gemaakt werden aan De Graafschap zijde.

Het verbeterpunt voor de trainers Ruud Goorhuis en Wouter Stronks is dat de De Graafschap O10 zich moet verbeteren in het snel genoeg aansluiten en terug sluiten (aansluiten en opsluiten) als de tegenstander de bal heeft. Het samen verdedigen en het samen aanvallen met als doel daardoor sneller de bal af te pakken van de tegenstander is hierbij belangrijk. De Graafschap O10 verloor uiteindelijk in totaliteit met 14-35 van Roda JC.

Reactie van trainer Ruud Goorhuis:

"Ik vond dat wij vandaag niet ons gewenste niveau hebben gehaald wat wij kunnen laten zien. We hadden moeite om snel genoeg aan te sluiten en terug te sluiten als team, daardoor kwamen we ook te weinig in de 1 tegen 1 en in overtal situaties met als gevolg dat de spelers geen acties konden maken met als doel om een tegenstander te passeren of om naar de ruimte te gaan. Al met al een goed en leerzaam duel voor de spelers van De Graafschap O10".

{asset:14125:url}

De Graafschap onder 11 wint voor de tweede maal op rij

Voor De Graafschap O11 stond er afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd op het programma. Helmond Sport was ditmaal de tegenstander en dit was geen onbekende tegenstander voor de Superboeren. Al twee keer eerder dit seizoen werd er tegen elkaar gespeeld. De laatste keer, op 12 september, werd het in 20-20 in Doetinchem. Een mooie uitdaging voor De Graafschap O11 om deze ontmoeting in een overwinning om te buigen. Vorige week speelde De Graafschap O11 tegen PEC Zwolle goede Twin Games. Het doel was om het in deze wedstrijd nog beter te doen dan tegen PEC Zwolle.

In het begin van de wedstrijd was De Graafschap onnauwkeurig in het afmaken van de kansen. In de daaropvolgende fase werd er echter volop gescoord. Veel doelpunten werden gescoord omdat De Graafschap goed en gegroepeerd druk zette op de verdediging van Helmond. Hierdoor wist het team veel kansen te creëren en deze kansen om te zetten in doelpunten. Mooie doelpunten werden er onder andere gescoord door Ruben de Abreu en Quinten Inge.

Reactie van trainers Nahrenjo Pelgrim en Dylan Beemer:

''We hebben weer een goede stap gezet. Bij pupillen is het nog zo dat het pieken en dalen kent, maar ik vind dat je daar doorheen moet kijken. Vorige week tegen PEC Zwolle hebben de jongens een goede partij op de mat gelegd en vandaag weer tegen Helmond Sport. In vorige duels waren we gelijkwaardig, vandaag en vorige week waren we de bovenliggende partij. Onder 11 ontwikkelt zich goed en dat doet ons deugd. Volgende week zaterdag spelen we een minitoernooi in Venlo met VVV en FC Emmen en dan proberen we het nog beter te doen dan vandaag en vorige week. Nog sneller agressief druk zetten en nog beter opbouwen van achteruit''.

{asset:14121:url}

De Graafschap onder 13 verliest van FC Twente

Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week tegen AFC stond er voor De Graafschap O13 afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen FC Twente op het programma. De wedstrijd ging met 2-4 verloren, maar De Graafschap kan tevreden terugkijken op een goede wedstrijd.

De Graafschap legde vanaf de aftrap veel energie in de wedstrijd, maar kon dit nog niet altijd omzetten in het afpakken van de bal. Het vooruit verdedigen op het middenveld werd vanuit de positie wel goed uitgevoerd, waarin met name Jesse Oostendorp en Julius Kok positief opvielen. Voor beide ploegen vielen er niet veel grote kansen te noteren, maar toch kwamen de Tukkers op voorsprong. Bij een vrije trap voor de bezoekers kopte een speler van De Graafschap eerst onder de bal door en liet een van zijn teamgenoten vervolgens diens man lopen, die in kon tikken: 0-1. Tot de rust golfde het spel op en neer en kan De Graafschap het zichzelf verwijten niet zuinig genoeg met de mogelijkheden om te zijn gegaan. Het was dan ook een tegenvaller dat FC Twente op slag van rust op 0-2 kwam, door onnodig stappen in de laatste linie.

Na rust een feller De Graafschap, dat het in die fase vaker lukte om de bal daadwerkelijk te veroveren op het middenveld. Met snelle passes werd vervolgens de ruimte bereikt. Bjarne te Brake maakte er door een mooie vrije trap 1-2 van, waarna De Graafschap op zoek ging naar de gelijkmaker. Wederom bleek echter dat het aanvallen op de helft van de tegenstander nog voor verbetering vatbaar is. Positief was wel dat De Graafschap veel balbezit had en de bal vaak snel weer terugveroverde. Vlak voor tijd kwam FC Twente op identieke wijze als de 0-1 op een 1-3 voorsprong, waarna Jesse Oostendorp met een mooi afstandsschot direct voor de 2-3 tekende. Een spannende fase volgde, met mogelijkheden op de gelijkmaker. Deze viel echter niet en na een fout in de opbouw werd de eindstand door FC Twente op 2-4 bepaald.

Trainer Bas van Baar na afloop van de wedstrijd: “Het is uiteraard zonde dat we geen punt aan deze wedstrijd overhouden, maar ik ben tevreden over de manier waarop we vandaag hebben gespeeld. De spelers hebben de ‘D’ran-mentaliteit’ op het veld laten zien en regelmatig goed samengewerkt in het aanvallen en verdedigen. We gaan hard aan de slag om meer grote kansen te creeëren en hieruit ook doelpunten te scoren".

{asset:14148:url}

De Graafschap onder 14 verliest van een sterker FC Utrecht

De Graafschap O14 speelde afgelopen zaterdag in en tegen FC Utrecht. Vorige week wist het team van trainer Tim Bakens FC Volendam te verslaan met ruimte cijfers (4-0) en vandaag was het doel om deze goede lijn door te zetten. Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil met FC Utrecht drie punten, dus met een overwinning zouden de Superboeren op gelijke hoogte komen.

Aan het begin van de wedstrijd werd de hoop van De Graafschap echter al snel de grond in geboord. Binnen 12 minuten stond het al 3-0 in het voordeel van FC Utrecht. Het fysiek veel sterkere FC Utrecht blufte De Graafschap volledig af. De slag op het middenveld werd gewonnen door de domstedelingen en dit kwam tot uiting op het scorebord. De vroeg ingevallen Cas Radstake en centrale verdediger Twan Boekhorst namen het team op sleeptouw, waardoor een monsterscore in de eerste helft uitbleef. Net voor rust werd het echter 4-0, doordat bij keeper Ties Wieggers een bal uit de handen werd getikt.

In de tweede helft boden de Achterhoekers meer tegenstand en werden de duels beter aangegaan. De wedstrijd werd daardoor iets gelijkwaardiger. Dit resulteerde in een aantal aardige aanvallen en één echte grote kans. Helaas kon de mee opgekomen Levy Tiecken net niet de punt van zijn schoen tegen de bal zetten om de hatelijke nul van het scorebord te poetsen. In de laatste minuten van de wedstrijd kon FC Utrecht gebruik maken van de ruimte achter de moegestreden verdedigers. Een snelle uitbraak zorgde uiteindelijk voor de eindstand, 5-0.

Waar vooraf de verwachtingen hoog waren, was de teleurstelling achteraf groot. Vooral het begin van de wedstrijd moet beter om in de wedstrijd te kunnen groeien. Daar kan de komende weken op getraind gaan worden, want de eerstvolgende competitiewedstrijd is op 28 november op Sportpark De Toekomst, waar Ajax de tegenstander is.

De Graafschap onder 15 en FC Groningen delen de punten

De Graafschap O15 speelde afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen FC Groningen in de 1e Divisie A. Op voorhand een interessante ontmoeting tussen twee teams die hoog op de ranglijst genoteerd staan. Vorige week won De Graafschap O15 wel van hekkensluiter SML, maar tegen FC Groningen moest er uit een ander vaatje getapt worden om de volle drie punten in eigen huis te houden.

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. De Graafschap had moeite om druk op FC Groningen uit te oefenen, omdat het team op bepaalde momenten niet goed samenwerkte. FC Groningen kon de vrije man vinden, maar was niet in staat om veel kansen te creëren. Beide teams kregen enkele mogelijkheden voor het doel, maar konden deze mogelijkheden niet omzetten in doelpunten. De Graafschap had ook moeite met de passing en was vrij snel de bal kwijt, waardoor het een rommelige eerste helft werd.

De tweede helft was hetzelfde beeld te zien. Toch kwam FC Groningen op een 0-1 voorsprong, omdat een cornerbal niet goed verwerkt werd en de spits van FC Groningen van dichtbij kon scoren. Even later trokken de Superboeren de stand gelijk. Door een goed opgezette aanval via Hamza Abkadri was het uiteindelijk Harry Bakker die de aanval bekwaam afrondde, 1-1. In de slotfase was het spannend voor beide doelen. FC Groningen raakte twee keer de lat en daar kwam De Graafschap dus goed mee weg. Aan de andere kant kwam Hamza Abkadri nog oog in oog met de doelman van FC Groningen, maar hij schoot voorlangs. Al met al was de 1-1 een terechte uitslag. Komende zaterdag speelt Graafschap O15 een oefenwedstrijd in Venlo tegen VVV.

{asset:14122:url}

Teleurstellende nederlaag voor De Graafschap onder 17

De Graafschap O17 speelde afgelopen zaterdag bij SV Babberich tegen de leeftijdsgenoten van VVV/Helmond Sport. Na een afgelasting in de vorige competitiewedstrijd, was het vandaag zaak om drie punten te pakken voor eigen publiek.

In het begin van de wedstrijd was het VVV/Helmond Sport dat De Graafschap liet opbouwen en vanuit de omschakeling toe probeerde te slaan. Dit lukte een aantal keren bijna. Het waren de paal en keeper Nick van den Dam die ervoor zorgden dat De Graafschap voor rust geen tegendoelpunt hoefde te incasseren. De grootste kans voor De Graafschap was na 30 minuten voor Gytano Fernand. Hij zag zijn schot echter door de keeper van de bezoekers overgetikt worden.

Na rust leken de Superboeren het heft wat meer in handen te nemen. Het spel was echter erg rommelig, waardoor er veel balverlies werd geleden. Eerst was het VVV/Helmond dat een kans mistte, waarna de thuisploeg een tweetal behoorlijke mogelijkheden niet in een doelpunt gepromoveerd zag worden. Met name de inzet van Mohammed Elarslan had meer verdiend. Uiteindelijk was het de linksbuiten van VVV/Helmond die uit een afgeslagen corner de bal in de diepte meekreeg en de beslissende treffer aantekende. Tot een echt slotoffensief kwam de thuisploeg helaas niet. Zo eindigde de wedstrijd in een teleurstellende nederlaag voor de ploeg van trainer Robert Franssen.

{asset:14123:url}

De Graafschap onder 19 wint in topper van Elinkwijk

Afgelopen zaterdag speelde De Graafschap O19 de absolute topper bij Elinkwijk in Utrecht. De nummer 1 van de ranglijst kwam namelijk op bezoek bij de nummer 2. Voorafgaand aan de wedstrijd bedroeg het verschil slechts 1 punt. Voor De Graafschap O19 was het dus zaak om deze voorsprong uit te breiden en de koppositie te verstevigen.

Op het moeilijk bespeelbare speelveld kwamen beide ploegen voorzichtig uit de startblokken. Elinkwijk trok zich ver op eigen helft terug en liet het team van Rogier Meijer het spel maken. De Graafschap begon slordig aan de bal en wist zich geen raad met de vele ruimte. Na 20 minuten kwam Marlon Versteeg vrij op de rand van de zestien. Hij verschalkte de keeper met een prachtige stift in de verre hoek, 0-1. Erg lang bleef de 0-1 niet op het bord staan. Elinkwijk maakte uit een vrije trap de 1-1. Na slecht dekken voor het doel kon een speler van Elinkwijk vrij inkoppen. Op slag van rust maakte Matthijs van Nispen de 1-2. Hij pikte een afgeslagen bal op, haalde hard uit en bracht De Graafschap opnieuw op voorsprong.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Elinkwijk loerend op de counter en op de kleine foutjes van De Graafschap. Uit een doeltrap van De Graafschap pikte Elinkwijk de bal op en stuurde de rappe rechtsbuiten diep. Hij rondde doeltreffend af en zette de 2-2 op het scorebord. Hierna was de wedstrijd meer in evenwicht. Elinkwijk durfde wat meer naar voren te voetballen en gaf ook wat ruimtes weg. Uit een corner volleerde Paco Geutjes de 2-3 binnen in de 61e minuut en twee minuten later scoorde Marlon Versteeg na goed storen de 2-4. Delano Burgzorg zorgde na goed doorgaan zelfs voor de 2-5, een goal die hij dik verdiende. De laatste 20 minuten kwam de overwinning niet meer in gevaar. De uitslag had zelfs hoger uit kunnen vallen voor De Graafschap, maar de kansen op een hogere score werden helaas niet benut.

Een hele mooie overwinning voor De Graafschap O19. Een echte teamprestatie van de ploeg van Rogier Meijer, dat dankzij deze overwinning afstand heeft genomen van naaste concurrent Elinkwijk. Een goede stap in de richting van het kampioenschap, maar het team heeft nog een lange weg te gaan.